25.12.2009. / 16:26

Autor: Totalsport

Benitez: Analizirao sam s igračima razloge naših posrtanja

Menadžer nogometaša Liverpoola Rafael Benitez priznaje da se s vodećim igračima svog kluba pokušao proniknuti razloge vrlo loših rezultata ''redsa'' ove sezone

Steven Gerrard i Rafael BenitezSteven Gerrard i Rafael BenitezMenadžer nogometaša Liverpoola Rafael Benitez priznaje da se s vodećim igračima svog kluba pokušao proniknuti razloge vrlo loših rezultata ''redsa'' ove sezone.

Navijači Liverpoola već su navikli da se njihovi ljubimci ne mogu dokopati naslova prvaka u Premiershipu. Posljednji je puta Liverpool bio prvak Engleske još 1990. godine. No, ono na što nisu navikli je neuspjeh u Ligi prvaka. Momčad s Anfielda oprostila se ove sezone od najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja već u fazi po skupinama, pa će se krajem zime uključiti u za njih tek ''utješnu'' Europa ligu.

Da stvar bude gora, Liverpool je ove sezone ponudio igre i rezultate ispod svih očekivanja u prvenstvu, pa trenutno, nakon 18 odigranih kola, zauzima tek osmo mjesto na ljestvici s 27 bodova. Vodeći Chelsea bježi im za 14 bodova, dok Aston Villa, koja drži četvrto mjesto na ljestvici, zadnje koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone, ima 8 bodova više.

Jasno je, dakle, da Liga prvaka neće stanovati na Anfieldu sljedeće sezone ako Liverpool dramatično ne popravi rezultate u nastavku sezone. U subotu pred svojim navijačima ''redsi'' dočekuju Wolverhampton.

- Razgovarao sam s nekoliko igrača, ne samo sa Gerrardom i Torresom. Svi su odlučni da se moramo trgnuti, ali momčadi nedostaje samopouzdanja. To je moja zadaća, pokušati popraviti naše samopouzdanje. Poruka je jasna, imamo kvalitetu u momčadi, ali moramo napokon to početi dokazivati i na terenu. Treba nam serija pozitivnih rezultata, isti ovi igrači to su bili u kadru ranije činiti - priča Benitez, te dodaje.

- Razgovarao sam s igračima o razlozima ovako lošeg položaja na ljestvici. Čuo sam mnoga mišljenja, ali ono dominantno jest da su nas jako pogodile ozljede Gerrarda i Torresa. Njih dvojica još uvijek imaju problema, pa ćemo i ubuduće morati pažljivo selektirati njihove nastupe, jer je pred nama veliki broj utakmica u kratkom periodu. Odlučivat ćemo od utakmice do utakmice.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika