26.12.2009. / 22:55

Autor: Totalsport

Alesi na 24 sata Le Mansa s Valentinom Rossijem!

U svom je domu u Avignonu bivši francuski pilot u Formuli 1, danas 45-godišnji Jean Alesi, objavio da će ove godine na autoutrci izdržljivosti "24 sata Le Mansa" nastupiti s Valentinom Rossijem

Valentino RossiValentino RossiU svom je domu u Avignonu bivši francuski pilot u Formuli 1, danas 45-godišnji Jean Alesi, objavio da će ove godine na autoutrci izdržljivosti "24 sata Le Mansa" nastupiti s Valentinom Rossijem.

Tridesetogodišnji talijanski motociklist, aktualni svjetski prvak u Moto GP klasi, bit će jedan od dvojice Alesijevih suvozača. Iskustvom, zbog samog tipa natjecanja, bivšemu će Ferrarijevu pilotu pri ruci također biti još jedan, zasad nepoznati suvozač.

Dvojica će prijatelja nastupiti u Ferrariju tipa F430 GT2. U istome je takvom automobilu Rossi nastupio prošloga studenog na šestosatnoj utrci izdržljivosti u Vallelungi, svojoj prvoj tog tipa. Vozio je uz pomoć Andree Ceccata i Alessija Saluccija završivši na trećem mjestu.

Alesi također ima iskustva kad su utrke izdržljivosti u pitanju. Na 24 sata Le Mansa nastupio je već 1989. godine u Porscheu 962C uz Engleza Willa Roya i Amerikanca Dominica Dobsona.

Izdanje utrke iz 2010. godine bit će 78. po redu, a održat će se na stazi De la Sarthe u Le Mansu 12. i 13. lipnja.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika