28.12.2009. / 15:07

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kosor: Hebrangov rezultat je odličan s obzirom na okolnosti

Odbacila je analize koje govore o padu rejtinga HDZ-a, ustvrdivši da istraživanja koje je provela stranka govore da rejting HDZ-a ne pada, unatoč teškim odlukama koje je donosila vlada

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor odbacila je nagađanja da bi poraz stranačkog kandidata na izborima za predsjednika, Andrije Hebranga, moglo dovesti do raskola u HDZ-u. Istaknula je kako smatra da je on na izborima ostvario veoma dobar rezultat, pogotovo uzevši u obzir da su se glasovi HDZ-a rasuli na nekoliko kandidata.

"U tom kontekstu, ovo je izvrstan rezultat. Taj rezultat potvrdio je da rejting stranke ne pada i da smo se u posljednjih nekoliko mjeseci osnažili i da treba zajedno raditi", rekla je Kosor na godišnjem prijamu za novinare.

Podsjetila je da je i sama 2005. bila kandidat HDZ-a te da nije uspjela izboriti predsjedničku funkciju, ali da je HDZ svejedno pobijedio na parlamentarnim izborima 2007. "To su različiti izbori", rekla je Kosor.

Mesić napokon promijenio mišljenje

Odbacila je analize koje govore o padu rejtinga HDZ-a, ustvrdivši da istraživanja koje je provela stranka govore da rejting HDZ-a ne pada, unatoč teškim odlukama koje je donosila vlada. "Mnogi misle da vlada ide u dobrom smjeru i u tom ćemo smjeru nastaviti i dalje", poručila je Kosor, podsjetivši da je HDZ pobijedio na lokalnim izborima u svibnju.

Komentirajući izjavu predsjednika Republike Stjepana Mesića da s njom surađuje bolje nego s njezinim prethodnikom na čelu vlade i HDZ-a Ivom Sanaderom, Kosor je kazala kako joj je drago da je Mesić promijenio mišljenje, nakon teških riječi koje je na njezin račun iznosio u predsjedničkoj kampanji 2005.

"Drago mi je što smo, unatoč napetostima, mogli izgraditi suradnju", rekla je Kosor.

U HDZ-u ni ove godine nije bilo raskošnih božićnih domjenaka, a ušteđenih 50 tisuća kuna Kosor je darovala zakladi Ana Rukavina.

Odrekli se 2,6 milijuna kuna iz državnog proračuna

"HDZ se tradicionalno odrekao domjenaka, malih i velikih čašćavanja, što je kap u moru, ali je ono što u ovom trenutku mogu učiniti u ime svih članova i članica HDZ-a i vodstva stranke", rekla je Kosor.

Podsjetila je da se HDZ ove godine odrekao 10 posto primanja, odnosno 2,6 milijuna kuna iz državnog proračuna, što je preporučila i drugim strankama, no ni jedna, tvrdi, to nije učinila.

Naglasila je i da nije riječ o demagogiji, da je važna svaka proračunska lipa koja se može usmjeriti tamo gdje je potrebno.

Najavila je da će HDZ i vlada i u slijedećoj godini sve snage usmjeriti u potporu gospodarstvu i borbu protiv korupcije.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
15/5/09

Fidelito, 28.12.09. 15:25

Da, različiti izbori..... Ovdje nema prevare sa tzv. 'izbornim jedinicama'.


registracija
24/11/09

friz, 28.12.09. 16:10

svi Sanaderi,Polančeci,Rončevići,Vukelići,Kalmete......, sve afere,lopovluci,krađe,otimaćine,bahatost,prepotentnost,istrage koje "tapkaju" u mjestu su razloz Hebrangovog i ujedno HDZ-eovog PORAZA na izborima.Ako do izbora HDZ ne promjeni politiku prema realnosti i prestane se samoobmanjivati,te pokuša nešto konačno poduzeti na gospodarskom planu,poraz na sljedečim izborima bi mogao biti KATASTROFA!


registracija
8/8/09

tovar62, 28.12.09. 19:36

vratit ce se Sanader i to kao veliki pobjednik nad jedinim problemom Hrvatske a to je UDBA,dok ta Hobotnica ne crkne nema boljitka za Hrvate...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika