29.12.2009. / 07:12

Autor: Martina Čizmić

Novogodišnja čestitka iz Ine: Poskupilo gorivo

Ina je nakon pojeftinjenja, zbog većih cijena sirove nafte na Mediteranu, podigla cijene naftnih derivata

Hrvati će sljedećih tjedan dana plaćati nešto skuplje gorivoHrvati će sljedećih tjedan dana plaćati nešto skuplje gorivoIna je od ponoći uvela nove cijene naftnih derivata koje su u prosjeku više za šest do devet lipa po litri goriva. Najviše je poskupio eurosuper 95 koji će se sljedećih tjedan dana prodavati po cijeni od 7,69 kuna za litru te super plus 98 koji se prodaje po 7,75 kuna.

Super 95 poskupio je samo lipu manje i sada stoji 7,59 kuna po litri. Povećane su i cijene dizelskog goriva. Tako eurodizel sad stoji 7,13 kuna, dok se dizel prodaje po 7,02 kune.

Ni poljoprivrednici i ribari nisu izbjegli ovo poskupljenje jer je plavi dizel poskupio na 4 kune.

One koji se griju na lož ulje također neće razveseliti informacija da je loživo ulje ekstra lako od danas skuplje za osam lipa po litri i stoji 4,44 kune.

Nakon dva uzastopna tjedna pada cijena goriva, Ina je zbog povećanja cijena sirove nafte na Mediteranskom tržištu povećala cijene za u prosjeku 2 posto.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika