29.12.2009. / 08:53

Autor: Martina Čizmić

Adriatica.net: Šest novih vlasnika uložilo 30 milijuna eura

Na jučerašnjoj je skupštini Kompasa dogovoreno da će upravo adriatica.net dokapitalizirati Kompas sa 15 milijuna eura

Boris Teški, čelni čovjek adriatica.netaBoris Teški, čelni čovjek adriatica.netaProšlog je tjedna u Zagrebu održan sastanak novih dioničara adriatica.neta na kojem je ujedno bio zaključen i prvi krug dokapitalizacije. Iako sudionici sastanka nisu željeli izlaziti sa točnim podacima, prema nekim informacijama u tog posrnulog turoperatera uloženo je oko 30 milijuna eura.

Prema neslužbenim informacijama kao novi vlasnici spominju se Agrokor, Saponia Osijek, Jolly, Croatia Osiguranje, HUP Zagreb te ACI marine. Svaki od njih navodno je uplatio između četiri i šest milijuna eura. Iako se kao novi vlasnik adriatica.neta spominjale i Terme Čatež, prema neslužbenim informacijama one nisu sudjelovale u dokapitalizaciji.

Pola dokapitalizacije u Kompas

No, nije poznato kakvu je ulogu u dokapitalizaciji imala i Zagrebačka banka. Naime, adriatica.net toj banci duguje nekoliko desetaka milijuna eura. Točnije, njena tvrtka Kompas se u Zabi zadužila kako bi preživjela prošlu godinu.

Kako je Kompas i dalje u financijskim problemima, jer Zabi duguje oko 24 milijuna eura, dogovorena je dokapitalizacija. Tako je u ožujku ove godine osnovni kapital povećan za 3,13 milijuna eura, a sada se spominje da bi čak polovica od svježeg kapitala adriatica.neta mogla završiti upravo u Kompasu.

Na jučerašnjoj je skupštini Kompasa naime dogovoreno da će upravo adriatica.net dokapitalizirati Kompas sa 15 milijuna eura. Time bi se riješili svi financijski problemi te putničke agencije, ali i smanjili dugovi adriatica.neta.

Vezane vijesti

Todorić spašava vreću bez dna

Todorić spašava vreću bez dna

Najveći hrvatski touroperator adriatica.net, koji se u žarištu zanimanja javnosti i Državnog odvjetništva našao zbog sporne dokapitalizacije Slobodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika