31.12.2009. / 12:59

Autor: Hina

Novi ugovor Dalekovoda u Makedoniji

Bitola 2 je najvažnija trafostanica u Makedoniji preko koje se osigurava povezivanje Skoplja s grčkom granicom

Luka MiličićLuka MiličićTvrtka Dalekovod potpisala je s makedonskom tvrtkom TE-TO AD Skopje 5,86 milijuna eura vrijedan ugovor za isporuku opreme, izgradnju i puštanje u pogon novog dalekovoda, izvijestili su iz Dalekovoda putem Zagrebačke burze.

Tvrtka za proizvodnju električne i toplinske energije TE-TO AD Skopje je investitor, a krajnji korisnik je lokalni operator elektroenergetskog prijenosnog sustava AD MEPSO.

Ugovor vrijedan 1,6 milijuna eura

Ugovor se odnosi na isporuku opreme, izgradnju i puštanje u pogon novog dvosistemskog 110 kilovoltnog nadzemnog dalekovoda i visokonaponskog 110 kilovoltnog kabelskog voda, koji će služiti za priključenje nove termoelektrane - toplane Skopje na postojeći 110 kilovoltni dalekovod Skopje 1 - Skopje 4.

Rok za završetak radova je 15. lipnja 2010. godine, navodi se u priopćenju.

Dalekovod je ovaj tjedan u Makedoniji potpisao i ugovor s AD MEPSO-om za radove na rekonstrukciji trafostanice Bitola 2 zajedno s isporukom i instalacijom novog kontrolnog sustava te zamjenom postojećeg sustava zaštite.

Taj ugovor, vrijedan 1,6 milijuna eura, koji se financira sredstvima EBRD-a, Dalekovod je dobio u međunarodnoj konkurenciji šest tvrtki.

Bitola 2 je najvažnija trafostanica u Makedoniji preko koje se osigurava povezivanje Skoplja s grčkom granicom.

Vezane vijesti

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Linić investicijama u energetiku planira pokrenuti gospodarstvo

Ministar financija Slavko Linić poručio je s radnog ručka u organizaciji Američke trgovinske komore u Hrvatskoj kako su ključ oporavka gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika