31.12.2009. / 17:18

Autor: Hina

MVPEI: Hrvatska je spremna dokazati činjenice o velikosrpskoj agresiji

MVPEI u današnjem priopćenju navodi da će se Republika Hrvatska i dalje zauzimati za izgradnju dobrosusjedskih odnosa

Ministar vanjskih poslova RH Gordan JandrokovićMinistar vanjskih poslova RH Gordan JandrokovićRepublika Hrvatska je spremna na Međunarodnom sudu pravde (ICJ) dokazati činjenice o velikosrpskoj agresiji koju je devedesetih godina predvodio Slobodan Milošević, kao i o obrani hrvatske države i konačnoj pobjedi nad agresorskim snagama, priopćio je u četvrtak MVPEI RH reagirajući na odluku Sbije da podnese protutužbu protiv Hrvatske pred ICJ-em.

Srbijanska je vlada u četvrtak odlučila podići pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu (ICJ) odgovor na tužbu Hrvatske za genocid, kao i protutužbu protiv Hrvatske za genocid nad Srbima tijekom rata u Hrvatskoj od 1991. do 1995.

Odluka je, dodaje se u priopćenju srbijanske vlade, donesena nakon konzultacija srbijanskog predsjednika Borisa Tadića s predsjednikom vlade Mirkom Cvetkovićem.

Hrvatska je 2. srpnja 1999. pokrenula postupak pred ICJ-om protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije zbog povrede Konvencije iz 1948. o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida počinjenih na području Hrvatske od 1991. do 1995.

MVPEI u današnjem priopćenju navodi da će se Republika Hrvatska i dalje zauzimati za izgradnju dobrosusjedskih odnosa.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 31.12.09. 18:35

Najviše me brine onaj naš napad na Užice!


registracija
31/12/09

ultramaratonac, 04.01.10. 12:50

izgubićemo i zadnji adut sa ovom tužbom. Kad nije bilo genocida u Bosni (nažalost) kak će ga biti u nas. Izbubit ćemo i vrijeme i novce a od Srba ćemo napravit dobitnike. Ovakvi političari samo u nas mogu kruha jest.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika