03.01.2010. / 22:35

Autor: Ana Smrečki

Mesić protiv Sanadera za Kosor: Bivši premijer vraća se kao podrška Bandiću

'Najava Ive Sanadera da se vraća u aktivnu politiku neprimjerena'. Nazvao je to 'još jednom Sanaderovom političkom pogreškom', a krivim potezom Mesić je ocijenio i Sanaderov odlazak iz politike. Predsjednik istodobno povratak bivšeg premijera prije drugog kruga predsjedničkih izbora ocjenjuje kao podršku nezavisnom kandidatu Milanu Bandiću

Bivši premijer Sanader i aktualni predsjednik MesićBivši premijer Sanader i aktualni predsjednik MesićBivši premijer Sanader šokirao je zemlju odlaskom sa svih političkih funkcija u zemlji prije nešto više od pola godine, jednako toliko brojne je političke aktere i građane ostavio 'bez daha' najnovijom objavom da se u politiku ipak vraća. Koliko je ta vijest iznenađujuća dokazuje i reakcija predsjednika Mesića koji se prvo nije želio 'miješati u unutarstranačke stvari'.

'Sanaderov povratak štetan za Hrvatsku'

Kasnije je Mesić promijenio mišljene i za Hrvatski radio poručio da je 'najava Ive Sanadera da se vraća u aktivnu politiku neprimjerena'. Nazvao je to 'još jednom Sanaderovom političkom pogreškom', a krivim potezom Mesić je ocijenio i Sanaderov odlazak iz politike. Predsjednik istodobno povratak bivšeg premijera prije drugog kruga predsjedničkih izbora ocjenjuje kao podršku nezavisnom kandidatu Milanu Bandiću.

«Kao što je njegov odlazak s mjesta premijera sve iznenadio i većina smatra da je to bilo neprimjereno i za Hrvatsku štetno, tako je i njegov sadašnji povratak u politički prostor ponovno neprimjeren. Jer, ako se jedan dio zastupnika pojavljuje s počasnim predsjednikom, a ne pojavljuje se u društvu s predsjednicom stranke, svakako da je to određena poruka», poručio je Mesić poručivši da Sanader sigurno ne daje podršku premijerki Kosor.

O mandatu premijerke Kosor neće odlučivati neki iz HDZ-a

S druge pak strane, Mesić kaže da podržava poteze i rad premijerke Jadranke Kosor s kojom, kako priznaje, dobro surađuje. Stoga, smatra da, ipak nije vrijeme za raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora sve 'dok Vlada Jadranke Kosor donosi ispravne i dobre odluke i dok ima većinu u Saboru'.

«Ovo je sad ispit za političku mudrost i drugih stranaka. Dakle, svi moraju procijeniti što je za Hrvatsku danas korisno, što je za hrvatsku demokraciju korisno, a ne što je korisno pojedincima ili nekim strankama. Dakle, sad će se ocjenjivati politička mudrost i drugih stranaka, ali i ljudi u HDZ-u», poručio je predsjednik na odlasku. Mesić, ipak ne smatra da se radi o puču u HDZ-u, kaže da stranka dobro funkcionira te da su pozivi na prijevremene izbore ishitreni. «To bi bio presedan da se u procesu izbora za predsjednika Republike raspisuju prijevremeni parlamentarni izbori», zaključio je Mesić.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 03.01.10. 22:52

On moze samo odmoci Bandicu, izuzevsi jedan glas ukoliko ga USKOK ne sprati prije nedjelje.


registracija
16/11/09

simo, 03.01.10. 23:37

Neznam šta je taj Uskok čekao pola godine?Imao je u Policiji i ljude poput Fabera koji su imali i te kakvog interesa Sanaderu uzvratiti udarac?
Imali su famoznu potporu EU,imali su sve.Rezultata nema,ima mnoštvo napaljene publike koja nezna misliti svojom glavom i sluša one koji žive od mediskih manipulacija.Ivis tvoji problemi su druge prirode.Ti me podsjećaš na onu Prkačinovu priču, kad u njegov disco dođu dvije seljačine u disko i cijelu večer nemogu uloviti komada onda pred jutro krenu o politici i j... m..ku Sanaderu.Tako i ti,nije tvoj problem Sanader!


registracija
31/12/09

ultramaratonac, 04.01.10. 12:44

Ivo će pospremit politički poligon u nas. Jedini on ima autoritet od sjelokupne političke svite.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika