03.01.2010. / 23:28

Autor: Ana Smrečki

Govor tijela: Ozbiljan i umoran izraz lica otkrivaju Sanaderovu unutarnju bitku

«Bilo je tu i oštrih pokreta, vidio se i agresivan, ozbiljan i umoran izraz lica koji otkriva da Sanader vodi svoje unutarnje bitke. Kod pojedinih dijelova govora jednostavno je navukao mračnu zavjesu. Korištenje šake u komunikaciji znak je pak prijetnje, agresije i moći», pojašnjava Ljiljana Buhač

Ivo SanaderIvo SanaderPovratak Ive Sanadera na hrvatsku političku scenu prava je 'poslastica' za analizu pr stručnjaka ili komunikolga. «Fotografije pokazuju da je Ivo Sanader uzrujan, napet i zabrinut. Arogantno držanje, gledanje novinara s visine, nekontrolirano cerekanje, stiskanje usana i zuba upućuju na njegovo negativno raspoloženje. Cijelo vrijeme svojim izrazom lica želi ostaviti dojam da je stvar vrlo ozbiljna i da je on tu da to pokuša riješiti. Iz ozbiljnog i umornog lica s podočnjacima vidljivo je da ga nešto muči», analiza je stručnjakinje za komunikacije Ljiljane Buhač.

Sanader želi da javnost vjeruje njegovim porukama

Za Večernji list piše da 'često dizanje i spuštanje obrva te mrštenje pokazuju Sanaderovo nezadovoljstvo i zabrinutost'. Analizira i Sanaderovo naginjanje prema novinarima, gestikulaciju rukama i nagle pokrete, koja kako kaže Buhač, 'Sanader želi prisutnima usjeći u pamćenje ono o čemu se govori. Otvoreni dlanovi ostavljaju pak dojam da govornik vjeruje u ono što govori, odnosno da se jednako tako i njemu može vjerovati poruke koje odašilje.

«Bilo je tu i oštrih pokreta, vidio se i agresivan, ozbiljan i umoran izraz lica koji otkriva da Sanader vodi svoje unutarnje bitke. Kod pojedinih dijelova govora jednostavno je navukao mračnu zavjesu. Korištenje šake u komunikaciji znak je pak prijetnje, agresije i moći», pojašnjava Ljiljana Buhač.

Podsjeća i na jednu neuobičajenost prilikom neočekivanog obraćanja javnosti. «Čitao je svoje obraćanje javnosti, što nije karakteristično za njega. A to je također znak dobre kontrole, da ne bi rekao nešto što ne želi», zaključuje Buhač.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
19/6/09

gizmo111, 04.01.10. 07:35

nek se ide odmorit u remetinec...e da vidimo kak sad funkcionira pravna država


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika