04.01.2010. / 22:38

Autor: Ana Smrečki

Zoranov muk: Premijerkina popularnost raste, Milanović i dalje šuti

Da je premijerka Kosor oporbi, koja u ovoj situaciji samo zaziva prijevremen parlamentarne izbore, koji su uoči drugog kruga predsjedničkih gotovo nemogući i neodrživi, 'zabila gol', svjedoči i šutnja šefa SDP-a Zorana Milanovića

Premijerka Kosor i šef SDP-a MilanovićPremijerka Kosor i šef SDP-a MilanovićPrvobitni šok nakon 'uskrsnuća Ive Sanadera, pa njegovog brisanja iz HDZ-ov počasnog članstva je iza nas, budući da je sada jasno da je neočekivanim potezom Jadranke Kosor izbjegnuta moguća parlamentarna kriza. Malo tko je očekivao takvu odlučnost, stav i preokret dojučerašnje Sanaderove suradnice, danas njegove zamjenice.

Kada je odlazio s premijerske funkcije u zemlji, ali i one stranačke, tadašnji premijer Sanader uveo je u statut HDZ-a mjesto počasnog predsjednika. U stranačkim prostorijama, bio rijetko viđen gost, tu je funkciju upotrijebio prvi puta na 10. obljetnici smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kada se nepozvan na Mirogoj došao obračunati s Mesićem, zbog prozivanja u slučaju prodaje INA-e mađarskom MOL-u.

Mesić i Sanader jedan na drugoga prizivali USKOK

Aktualni predsjednik Mesić, podsjetimo prozvao je Sanadera i Polančeca zbog sumnjivih ugovora te je pozvao USKOK da ih malo propita. Isto je na Mirogoju Sanader zaželio i Mesiću. Par sati kasnije, ponovno je nepozvan došao na misu za Domovinu u zagrebačku katedralu gdje se sjeo 'ni pet ni šest' nego pored namrgođene Kosorice i zbunjenog Milinovića.

Kosor 'poskidala' Sanaderove fotografije iz HDZ-a

Da se nešto sprema unutar HDZ-a dalo se naslutiti još uoči predsjedničkih izbora, kada su novinari primijetili da je Kosor na trgu Žrtava fašizma poskidala Sanaderove fotografije, postavivši Hebrangove. Glasnovornica HDZ-a Sunčana Glavak pravdala se predsjedničkim izborima, pojasnivši da je Hebrang sada 'tema' unutar stranačkih zidina. Izbori za predsjedničkog kandidata HDZ-a Andriju Hebranga su završili, no Sanader se na zidove nije vratio, pa je stranačkom vrhu iza leđa sazvao konferenciju za novinare i 'glavom i bradom' se ukazao u HDZ-ovoj oazi, kao počasni predsjednik, misleći da mu nitko ništa ne može. Kako ne.

Njegov donedavni prijatelj i kolega, član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks i naš pravni stručnjak, našao je rupu u Statutu. Šeks je pojasnio da je Sanader izbrisan iz članstva HDZ-a na temelju članka Statuta o prestanku članstva i brisanju zbog nanošenja štete ugledu stranke. Na pitanje hoće li iz članstva biti izbrisan i predsjednik Sabora Luka Bebić koji je glasovao protiv Sanaderovog 'izgona' iz HDZ-a, Šeks je odgovorio da je Bebić samo iznio svoje mišljenje, a da za mišljenje nitko ne može odgovarati.

Kosor 'dobiva utakmicu', a Milanović šuti

Da je premijerka Kosor oporbi, koja u ovoj situaciji samo zaziva prijevremene parlamentarne izbore, koji su uoči drugog kruga predsjedničkih gotovo nemogući i neodrživi, 'zabila gol', svjedoči i šutnja šefa SDP-a Zorana Milanovića. Tek se oglasila potpredsjednica stranke Milanka Opačić koja je poručila da odlukom vodstva HDZ-a o brisanju iz članstva Ive Sanadera nije riješen problem nestabilnosti u HDZ-u, ali i u državi, budući da se radi o vladajućoj stranci.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 04.01.10. 23:38

Jadro znas i sama da te je Ivo ustolicija i da pomaze u teskim trenucuma,sljepci neka mu laju jer nemaju utakmica u nogama,zivija nas IVO, a ti Jadro nekako provedi tu prokletu LUSTRACIJU


registracija
9/9/09

thor, 05.01.10. 00:03

izvanredno osmišljena i maestralno sprovedena akcija jačanja HDZa! veeelika pljuska milanoviću, SDPu i cijeloj oporbi! bravo IVO, bravo Jaca!!!


registracija
17/12/09

konjica, 05.01.10. 12:43

Milanka,izmišljene nestabilnosti u državi se plasiraju iz vaših labosa,HDZ-a je jedinstvena i stabilna stranka sa bezopasnom kvotom vaših spavaća u svojim redovima koju uredno kontroliramo.Pitanje:Imaš li ti djevojko hrabrosti biti JADRANKA i učiniti isto Milanoviću nakon poraza vašeg kandidata 10.sječnja,a temeljem nadogradnje na bedastoće od prije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika