05.01.2010. / 20:22

Autor: Ana Smrečki

Bebić oštro protiv Mesića: 'Nema kante i lonca na kojoj nije bio poklopac'

Iako priznaje da sazivanje pressice u stranačkim prostorijama HDZ-a nije bio 'najpametniji Sanaderov potez', Bebić pojašnjava mu odluke nisu bile pučističke, kako se to u javnosti želi prikazati. Da je na premijerkinom mjestu, bivšeg šefa stranke ne bi izbacio iz HDZ-a, nego bi mu dao priliku da objasni svoje namjere

Predsjednik Sabora Luka BebićPredsjednik Sabora Luka BebićDan nakon što je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor iz stranke izbacila počasnog predsjednika, bivšeg premijera i šefa HDZ-a Ivu Sanadera zbog nanošenja nepovratnoj šteti ugledu stranke koja je na vlasti, za Novu TV progovorio je šef parlamenta Luka Bebić. Njegov dugogodišnji prijatelj, jedan je od rijetkih koji je na sjednici Predsjedništva HDZ-a glasovao protiv Sanaderovog brisanja i članstva, pa se mediji od tada uglavnom bave Bebićevom sudbinom. Njegovu smjenu, zbog 'sudjelovanja u puču', odnosno 'destabilizaciji hrvatske političke scene' zatražio je i predsjednik Mesić. Bebić mu je danas odgovorio priopćenjem, ali je u intervju za Novu TV rekao da svatko ima pravo na svoje poimanje demokracije.

'Mesić se voli miješati u svašta'

«Odlazeći predsjednik Stjepan Mesić također ima pravo na svoje mišljenje. No, jedini slučaj puča dogodio se 1994. kada se pokušalo svrgnuti izabranog predsjednika stranke i predsjednika države i to od strane tadašnjeg predsjednika Sabora Stjepana Mesića. On je ničim izazvan mene prozvao pučistom. Ne znam koji su njegovi motivi. On se voli miješati u svašta. Nema stvari koje ne komentira. Nema kante i lonca na kojoj nije bio poklopac. To je stil koji ne prolazi ili će barem prolaziti još kratko», odgovorio je oštro Bebić predsjedniku Mesiću.

Bez obzira na prijateljstvo sa Sanaderom, Bebić uz premijerku

Nakon posljednjih turbulencija u HDZ-u Bebić kaže da ga njegovo 'dugogodišnje prijateljstvo s Ivom Sanaderom neće spriječiti da konstruktivno radi za stanku i državu'. Poručuje da bez obzira na određene nesuglasice, s premijerkom Kosor može nastaviti normalno funkcionirati i na 'profesionalnoj i na ljudskoj razini'. Ponavlja da u mirovinu planira nakon završetka ovog mandata, osim ako se u 'međuvremenu ne dogodi nešto ne planirano'. Ipak, nema naznaka da bi ga se moglo smijeniti. «Ne mislim da sam nakon posljednjih događaja u HDZ-u jači ili slabiji. Možda je percepcija javnosti da sam slabiji, ali ja mislim da nije tako. Ako mi netko želi lomiti kičmu, ja ću se braniti», poručio je Luka Bebić.

'Sanaderove namjere nisu bile pučističke'

Iako priznaje da sazivanje pressice u stranačkim prostorijama HDZ-a nije bio 'najpametniji Sanaderov potez', Bebić pojašnjava mu odluke nisu bile pučističke, kako se to u javnosti želi prikazati. Da je na premijerkinom mjestu, bivšeg šefa stranke ne bi izbacio iz HDZ-a, nego bi mu dao priliku da objasni svoje namjere. «Sanader je preuzeo HDZ u najtežim trenucima, kada je HDZ bio na dnu i zatim je odnio pobjedu na parlamentarnim izborima», pravda Bebić Sanadera kroz njegov dugogodišnji politički angažman. Bez obzira na cjelokupnu situaciju, podržava odluku premijerke koja je Sanadera izbacila iz stranke.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 05.01.10. 21:24

Sanader je bio glavni protagonista dolaska HDZ-a na vlast poslije 2003 pa do danas.
Naravno da je najzaslužniji za taj uspjeh stranke.
Sjetite se samo kad je otišao, svi su mu "skidali kapu na odlasku" od Kajina, Pusicke na dalje.
Sanader je kao potencijalni kandidat za predsjednika, postao glavna meta udbaških SVEMOGUCIH TALENATA ZA SPLETAKRENJE TROVANJE ITD. Cvrsto Vjerujem da ga je to uznemireno osinje gnijezdo - udbaško gnijezdo oko Mesica na Pantovcaku sa obitelji Perkovic na celu, uspjelo nekako srediti.
Prisilili su ga da za sobom ostavi Jadranku Kosor, koja nije imala drugog izbora osim plivati niz vodu odjednom plasiranih antikorupcijskih afera.
Svemoguci Sanader (narušena zdravlja) odjednom postaje teret stranci koju je on stvorio na neki nacin.
Dezorijentiran upada u grešku osvete svojoj stranci koja ne stoji iza njega kad mu je najteže u životu. Da je napušten i ostavljen uvjerio se kod polaganja vijenaca na grob Tudmana.
SADA SE SVETI. ŽELI RASTURITI TU VLADU I HDZ. Ovo nije njegov posljednji potez. Ucinit ce sve da im se osveti.
Žao mi ga je kao covjeka antiudbaša-jedinog pravog antiudbaša uz Hebranga.
No politika je pragmaticna kurva i tu nema fer pleja.


registracija
28/12/09

crojoe, 05.01.10. 22:54

What gos around, comes around.


registracija
13/8/09

Posluh, 05.01.10. 23:28

Mesić odlazi.... Bebić bi već trebao odavno otići!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika