15.01.2010. / 00:03

Autor: Ana Smrečki

Biti ili ne biti: Sanader se od danas i službeno može vratiti u saborske klupe

Nekadašnji Sanaderov kolega i prijatelj potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks poručio mu je da se ne vraća u saborske klupe, budući da ne bi imao mira od oporbenih zastupnika koji bi ga zbog novonastale situacije uzastopno napadali

Ivo Sanader sa svojom nasljednicom u saborskim klupamaIvo Sanader sa svojom nasljednicom u saborskim klupamaBivši premijer Sanader i predsjednik HDZ-a od danas ima pravo aktivirati svoj saborski mandat. Nakon što je 1. srpnja prošle godine javnosti obznanio da napušta sve političke funkcije u zemlji, devet dana kasnije Sabor je odlučivao o mirovanju njegova mandata, a ta je odluka stupila na snagu 15. srpnja, dakle prije točno šest mjeseci.

Iako je otišao, na hrvatsku političku scenu vratio se početkom siječnja, a jedna od novogodišnjih odluka bila mu je ponovno preuzeti HDZ od aktualne predsjednice Jadranke Kosor. Uoči drugog kruga predsjedničkih izbora, sazvao je press konferenciju i to u nedjelju u podne. Tada je uz prisustvo pojedinih HDZ-ovaca koji su znali za njegove namjere, ali bilo je tu i onih koji nisu imali pojma što se događa, kritizirao Vladu Jadranke Kosor, situaciju u stranci, ali i neuspjeh predsjedničkog kandidata Andriju Hebranga.

HDZ-ovi Sanaderu poručuju da se ne vraća na Markov trg

Premijerka Kosor taj je potez shvatila kao pokušaj puča i Sanader je preko noći ekspresno izbrisan iz HDZ-a i time je postao pravi doživotni bivši predsjednik HDZ-a. Tada se u medijima pisalo da se Sanader vratio kako bi s nekolicinom saborskih zastupnika srušio aktualnu Vladu. Nekadašnji Sanaderov kolega i prijatelj potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks tada mu je poručio da se ne vraća u saborske klupe, budući da ne bi imao mira od oporbenih zastupnika koji bi ga zbog novonastale situacije uzastopno napadali.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
30/3/09

radar, 15.01.10. 01:25

Vrati se!


registracija
11/1/10

karlovacko, 15.01.10. 06:27

vrati seeee ivo vratiiiii,nedaj da kosorka patiiiii.


registracija
27/7/09

columbo, 15.01.10. 07:29

Vrati se Ivo, jer jedino ces tako povratiti poljuljani ugled. Ne brini - i pad je let, a ti imas dovoljno iskustva i pameti da ispravis svoje greske (dvije nepromisljenosti u tako kratkom razdoblju), ali zivot ide dalje...I ne osvrci se na Seksove spletke. Cuj, ne bi imao mira od oporbenih zastupnika.Dugo nisam cuo vece budalastine. Boji li se to Sova neceg drugog?


registracija
8/7/09

bankar, 15.01.10. 10:12

ako se ne vrati onda je stvarno kukavičko govno


registracija
19/11/09

vgreser, 15.01.10. 13:05

Ako sada odeš ne vračaj se više neću više patnje, neću više laži dovoljno je valjda Te ludo (NE) volim!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika