15.01.2010. / 20:22

Autor: Ana Smrečki

Sanaderov kraj: HDZ-ovci tvrde da se bivši premijer neće vratiti na Markov trg

Bivši HDZ-ov čelnik stupivši sa svih političkih funkcija u zemlji, zamrzavanje svoje saborske fotelje zatražio je u zakonskom roku od osam dana, a da to primjerice nije učinio, snašla bi ga ista sudbina kao primjerice HNS-ova čelnika Radimira Čačića, koji je taj rok propustio. Vrati li se Sanader u Sabor, obnašat će dužnost neovisnog zastupnika, a zasjest će na mjesto Spličanke Željane Kalaš

Bivši premijer Sanader vrlo dobro pozna saborsku vijećnicu u kojoj je često odgovarao na 'škakljiva' pitanja oporbenjakaBivši premijer Sanader vrlo dobro pozna saborsku vijećnicu u kojoj je često odgovarao na 'škakljiva' pitanja oporbenjakaIako premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nema informaciju hoće li bivši joj kolega Ivo Sanader iskoristiti zakonske ovlasti kako bi aktivirao svoj zastupnički imunitet na koji mu je danas istekao rok na moratorij, pa to može učiniti do isteka mandata sadašnjeg saziva Sabora, medijske informacije su nešto drukčije. Naime, prema pisanju Večernjeg lista, Sanader se u saborske klupe ipak neće vratiti. Iz HDZ-a naime stižu neslužbene informacije da Sanader neće tražiti povratak u Sabor. Ipak, poručuju da vladajuća koalicija bez obzira na njegovu odluku, ima osiguranu stabilnu parlamentarnu većinu.

Na Markov trg ipak do kraja mandata ovog saziva Sabora

Iako se bivši član HDZ-a ima pravo vratiti s druge strane Markova trga sve dok je na čelu aktualna koalicija, konačna odluka trebala bi biti poznata krajem siječnja kada nakon zimske stanke počinje prva ovogodišnja sjednica. Ona će trajati do 26. veljače. Za zastupnike kao što je Sanader ograničenja za povratak u Parlament nema, a i zakon je tu jasan.

Sanader naučio na Čačićevoj greški

«Nema roka u kojemu bi zastupnik koji je zbog osobnih razloga stavio mandat u mirovanje morao zatražiti njegovo aktiviranje kako ga ne bi izgubio. Rok od osam dana predviđen je samo za slučajeve u kojima izabrani zastupnik mora zamrznuti mandat zbog obnašanja dužnosti nespojive sa zastupničkom», piše Večernji list.

Bivši HDZ-ov čelnik stupivši sa svih političkih funkcija u zemlji, zamrzavanje svoje saborske fotelje zatražio je u zakonskom roku od osam dana, a da to primjerice nije učinio, snašla bi ga ista sudbina kao primjerice HNS-ova čelnika Radimira Čačića, koji je taj rok propustio. Vrati li se Sanader u Sabor, obnašat će dužnost neovisnog zastupnika, a zasjest će na mjesto Spličanke Željane Kalaš koja bi se u tom slučaju morala povući sa svoje dosadašnje pozicije.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
30/3/09

radar, 15.01.10. 21:36

šteta :(

al Bože moj, treba bit zahvalan sto jos uvijek imamo kajina i lesara, al ima tu i ostalih ridikula


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika