15.01.2010. / 21:26

Autor: Ana Smrečki

Mesić oštro protiv Sanadera: Bajić može podići optužnicu u slučaju Hypo

Smatra da je prodaja INA-e mađarskom MOL-u bila najveća afera u Hrvatskoj. «To je naše najveće bogatstvo, a Uskok i DORH bi se morali zapitati kako je moguće da MOL s 43 posto dionica ima upravljačka prava nad firmom, a Hrvatska s 47 posto nema nikakva prava», izjavio je Mesić u razgovoru za radio 101

Predsjednik na odlasku i bivši predsjednik Vlade nikada se nisu dobro slagaliPredsjednik na odlasku i bivši predsjednik Vlade nikada se nisu dobro slagaliŠto se je bliži kraju svog mandata, predsjednik Stjepan Mesić sve je oštriji i kritičniji u svojim izjavama. Danas je, čini se, opet indirektno prozvao bivšeg premijera Sanadera za posljednje afere koje tresu hrvatsku političku scenu. Na potezu je tvrdi glavni državni odvjetnik Mladen Bajić koji ima svu potrebnu dokumentaciju za podizanje optužnice u aferi Hypo.

'Došlo vrijeme za raspetljavanje afera u državnim tvrtkama'

«Meni se čini da će ovo oko Hypo banke ići pravim tragom i zahvatit će sve u krugu. Poznato mi je da je Švicarska poslala sve materijale za neke ljude te se točno zna gdje su milijuni, na kojim računima i o kome se radi. Na Bajiću je samo da digne optužnicu», poručio je predsjednik na odlasku u emisiji 'Uj fuj' na Radiju 101.«Afere nastaju u državnim firmama u čijim Nadzornim odborima sjede oni koje je imenovala Vlada. Oni kažu da nisu krivi, ali netko mora biti kriv. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se te afere počnu raspetljavati te da je prva na redu afera Hypo», upozorava Mesić.

'Prodaja INA-e mađarskom MOL-u najveća afera u Hrvatskoj'

Bivšeg premijera Sanadea ironično je nazvao 'zlatnim čovjekom', otkrivši da se s bivšim predsjednikom Vlade često nije slagao, ali da više puta ništa nije mogao napraviti, jer ga Sanader nije slušao, a njemu su u provođenju odlika 'ruke bile vezane'. Stoga, poručuje više puta nije imao izbora, pa je tražio mišljenje struke, nakon čega je sve predavao u ruke nadležnih organa.

Smatra da je prodaja INA-e mađarskom MOL-u bila najveća afera u Hrvatskoj. «To je naše najveće bogatstvo, a Uskok i DORH bi se morali zapitati kako je moguće da MOL s 43 posto dionica ima upravljačka prava nad firmom, a Hrvatska s 47 posto nema nikakva prava», izjavio je Mesić u razgovoru za radio 101.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
26/2/08

domagojmilic41, 16.01.10. 00:30

Ovaj nagovještaj razvitka situacije oko korupcije nije ubočajna pojava kriminalnih delikata na vrhu vlasti. Oko ovakvih afera znju se dogoditi krajnje nemili događaji, ako bi se Sanadaru i njegovim ljudima dokazala umrežena protuzakonita djelovanja, tada bi u pravom smislu mogle padati glave, ovako ili onako. Jer ovo je izgleda stravičan završetak jedne karijere i jednog neshvatljivog djelovanja, ako je ono u smislu i duhu prikaza Stjepan Mesića i njegovog poziva na gonjenje
policijskim metodama. Da li Sanader ovo uopće može preživjeti, veoma je upitno.


registracija
16/11/09

simo, 16.01.10. 13:37

Sanader nema nikakvog razloga za zabrinutost,razlog za to imaju oni koji trebaju poduprjeti činjenicama tu vrstu plasiranih informacija.Tužno je da građani podržavaju i smatraju normalnim ovu vrstu sudskog djelovanja,djelovanja na poziv predsjednika.To samo govori o političkoj nepismenosti naših građana,koji svoju orjentaciju crpe iz kojekakvog rekla-kazala novinarstva.Hrvatsko novinarstvo egzistira na stvaranju afera u svrhu prodaje svojeg proizvoda,tužan sam zbog dezavuiranja javnosti.


registracija
11/1/10

fluid, 16.01.10. 13:56

Simo,ti nisi i nemožeš biti tužan!Ti si jednostavno glup!


registracija
16/11/09

simo, 16.01.10. 16:13

fluid,tužan sam što živiš i oduzimaš dragocjeni kisik plemenitom narodu,TUŽAN sam jer ti to ne zaslužuješ.A drago mi je da si se prepoznao u spomenutoj pilitičkoj nepismenosti.A u tome ti nema pomoći,jedino ako nastaviš pratiti što pišem,čitaj jer nemoraš biti uvijek naj tupaviji.


registracija
16/11/09

simo, 16.01.10. 16:20

fluid,tužan može biti bilo tko,pitanje je dali to želi biti?Tvoji najbliži kao i roditelji tvojim postojanjem to jesu.Zašto si nastavio razmišljati toliko plitko i misliti da simo nemože biti tužan.Pa I životinje imaju osjećaje,zar to stvarno neznaš?A kamoli ne tvoj idol simo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika