18.01.2010. / 22:43

Autor: Ana Smrečki

Mladen Šlogar mogući ubojica Ivane Hodak: Prije 12 godina udario novinarku HTV-a

Novinarka HTV-a Nada Prkačin u travnju prošle godine poslala je odvjetniku Zvonimiru Hodaku pismo u kojem piše da je u 'proljeće 1998. na Ljubljanskoj aveniji kod Selske imala bliski susret s Mladenom Šlogarom, koji ju je ničim izazvan udario šakom u glavu'. Ona tada nije imala pojma tko je Šlogar, a njezina ispovijest trebala je biti dokaz o Šlogarovom karakteru. Sudac Ivan Turudić to je pismo odbio uvrstiti u proces kao dokaz

Mladen Šlogar na suđenju za ubojstvo Ivane HodakMladen Šlogar na suđenju za ubojstvo Ivane HodakNastavljaju se kontroverze na suđenju u slučaju ubojstva mlade vježbenice Ivane Hodak. Nakon što je Vrhovni sud odlučio da je pištolj kojim je ubijena kćer poznate obitelji Hodak zakonit dokaz, u ponedjeljak je na klupi zagrebačkog Županijskog suda svjedočio Marijan Papić koji je ubojici Mladenu Šlogaru prodao pištolj prije 15 godina. Danas tvrdi da je pištolj Šlogaru, kojeg je poznavao kao zaposlenika na teniskim terenima prodao za 500 ili 600 maraka, dok je u istrazi rekao da se oružja riješio za 300 maraka.

Pismo kao važan dokaz u slučaju Hodak

Još jedna nelogičnost, koja se pojavila na posljednjem ročištu je pismo koji je novinarka HTV-a Nada Prkačin u travnju prošle godine poslala odvjetniku Zvonimiru Hodaku. U njemu piše da je u 'proljeće 1998. na Ljubljanskoj aveniji kod Selske imala bliski susret s Mladenom Šlogarom, koji ju je ničim izazvan udario šakom u glavu'. Kako piše Jutarnji list, ona tada nije imala pojma tko je Šlogar, a njezina ispovijest trebala je biti dokaz o Šlogarovom karakteru. Sudac Ivan Turudić to je pismo odbio uvrstiti u proces kao dokaz.

Bijes i mržnja dokaz o neuračunjivom karakteru ubojice

«Doživjela sam pravi šok. Sva izvan sebe, pogledala sam ga, ne vjerujući da mi se takvo što događa. Čekao me novi šok jer sam najednom ugledala oči iz kojih je isijavao golemi bijes. Te je oči ispunjavala mržnja prema nekom ili nečem, a ja sam se, eto, slučajno našla na putu te mržnje i dobila doista ničim izazvan udarac», stoji u pismu koje je novinarka poslala ocu ubijene Ivane Hodak.

Nije poznato je li Prkačin ovaj slučaj prijavila policiji. No, tvrdi da je sve potisnula u podsvijest te da se cijelog događaja prisjetila kada je u medijima ugledala lice mladena Šlogara. Uopće se ne čudi da je on ubojica Ivane Hodak, jer kako tvrdi, 's toliko količinom bijesa i mržnje' sve je moguće.

Vezane vijesti

Turudić odolio mađarskim 'napadima'

Turudić odolio mađarskim 'napadima'

Suđenje Ivi Sanaderu za slučaj Ina-MOL dobilo je nesvakidašnji zaokret kada su mađarski članovi Nadzornog odbora Ine dopisom pokušali utjecati na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika