18.01.2010. / 23:23

Autor: Ana Smrečki

Borba do posljednjeg daha: Hlo prijavila Šprajca i Stankovića Etičkom povjerenstvu

Osim na Stankovića i Šprajca, Hloverka Novak Srzić u očitovanju Ravnateljstvu i Programskom vijeću, obrušila se i na Denisa Latina, Sanju Mikleušević Pavić, Nikolu Kristića, Lelu Knežević, Roberta Zubera, Maju Sever i Anu Jelinić. Sudbina prve dame informativnog programa na HTV-u trebalo bi biti poznato nakon sjednice Programskog vijeća

DHloverka Novak SrzićHloverka Novak Srzićan uoči sjednice Programskog vijeća i rasprave o sudbini urednice informativnog programa na Prisavlju, Hloverka Novak Srzić prijavila je Aleksandra Stankovića i Zorana Šprajca Etičkom povjerenstvu. Povod su naravno posljednje trzavice na našoj javnoj televiziji. Šprajc je naljutio svoju šeficu zato što je ugostio šefa oporbe Zorana Milanovića, koji je bez njezinog znanja gostovao u središnjem Dnevniku gotovo deset minuta. Iako mu Hloverka na kraju popustila i odobrila najavljenog gosta, Stanković je zaradio prijavio iz razloga što je u svojoj emisiji 'Nedjeljom u dva' ugostio novinara portala Index.hr Tomislava Klauškog.

Stanković ostao žedan zbog Klauškog

Možda razloge Hloverkinog ponovnog obrata treba tražiti u pomalo neobičnom i nejasnom završetku Stankovićeve emisije. Nakon što je priznao da je imao tremu prije emisije, Klauški je Stankoviću rekao kako se nada da mu se ništa neće dogoditi nakon ove emisije, odnosno da neće uslijediti sankcije, poput smanjenja plaće.

«Ne, ne, ja mislim da neće. Dosta sam ja otporna biljka, a i sam situacija na HTV-u je odlična», ironično je poručio Stanković koji nije mogao izdržati te je prije odjave otkrio da situacija na Prisavlju ipak nije bajna i da loše stanje na HTV-u potvrđuje i činjenica da je samo gost u emisiji dobio čašu vode, dok je on ostao žedan. Ipak, nije želio javno reći zbog koga nije dobio vodu na stol.

Hlo nije znala za Milanovića, a dopratila ga i ispratila s Prisavlja

No, nije samo Klauški povod zategnutih odnosa na televiziji. Tu je i 'slučaj Milnaović'. I dok neki mediji javljaju da je Hloverka ljuta zbog minutaže i logotipa SDP-a koji se cijelo vrijeme vrtio u pozadini Dnevnika, oni drugi tvrde kako urednica inforamtive na našoj javnoj televiziji uopće nije znala da će Milanović gostovati u središnjoj informativnoj emisiji u kojoj je uglavnom kritizirao Vladu Jadranke Kosor. Zoran Šprajc, naime tvrdi da je upravo Novak-Srzić dočekala i ispratila predsjednik SDP-a s televizije.

Osim na Stankovića i Šprajca, Hloverka Novak Srzić u očitovanju Ravnateljstvu i Programskom vijeću, obrušila se i na Denisa Latina, Sanju Mikleušević Pavić, Nikolu Kristića, Lelu Knežević, Roberta Zubera, Maju Sever i Anu Jelinić. Te je novinare opisala kao problematične, budući da ne poštuje uredničke sugestije. Sudbina prve dame informativnog programa na HTV-u trebalo bi biti poznato nakon sjednice Programskog vijeća. Zahtjev za njezinim razrješenjem pokrenuo je krajem prošle godine bivši HTV-ov ravnatelj Blago Markota.

Vezane vijesti

HRT nelegalno poskupio naknade?

HRT nelegalno poskupio naknade?

Hrvatska radio televizija je nepravedno i protivno zakonima tržišnog natjecanja podigla cijene naknada kabelskim i satelitskim operaterima koji bi u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika