18.01.2010. / 23:47

Autor: Ana Smrečki

Josipović oko sebe želi svoje zaštitare, iako to nemaju ni Obama ili Putin

U javnosti se povela rasprava o tome treba li predsjednik, kako tvrde SDP-ovci sam birati svoje čuvare, koji će s njim boraviti gotovo 24 sata dnevno ili će o toj važnoj temi odlučivati stručnjaci na temelju dobro poznatih kriterija.Činjenica je da ni svjetski lideri ne biraju svoje čuvare, nego o tome odlučuju stručnjaci i profesionalci

Novoizabrani predsjednik Ivo Josipović  s prvom damom i kćerkom u izbornoj noćiNovoizabrani predsjednik Ivo Josipović s prvom damom i kćerkom u izbornoj noćiPredsjednički izbori su iza nas, a novoizabrani šef naše države Ivo Josipović i dalje nema odgovarajuće osiguranje. Predsjednik države kao i članovi njegove obitelji spadaju među posebno štićene osobe, no prema svemu sudeći, one to još nisu. Primjerice, Josipovića i dalje čuvaju zaštitari koje plaća stranka, a njegova supruga, prema svojem radnom mjestu hoda bez ikakve pratnje.

Nakon što su zatražili policijsku zaštitu za Josipovića, čelnici SDP-ovog stožera sastali su se i s ministrom Tomislavom Karamarkom, koji je odbio 'popis želja' osoba koje bi novi predsjednik želio imati pored sebe kao tjelesne čuvare. Izmeđuostalog, kako piše Večernji list treći hrvatski predsjednik želio je Gorana Vukovića Vuka, nekadašnjeg tjelohranitelja pokojnog Ivice Račana.

Vuk nije sposoban čuvati Josipovića

MUP je taj prijedlog odbio, budući da za Vuka kažu dan nije sposoban obnašati tu poziciju. Novoizabrani predsjednik države Ivo Josipović već osam dana nema nikakvu policijsku zaštitu. Dok se ne nađe kompromisno rješenje, mediji su pisali i da bi Josipovića mogla čuvati vojska. Ova je tema čak zainteresirala i premijerku Kosor, koja bi se na tu temu ovaj tjedna trebala sastati s Josipovićem u Banskim dvorima.

Osiguranje na temelju stručnosti ili podobnosti

U međuvremenu u javnosti se povela rasprava o tome treba li predsjednik, kako tvrde SDP-ovci sam birati svoje čuvare, koji će s njim boraviti gotovo 24 sata dnevno ili će o toj važnoj temi odlučivati stručnjaci na temelju dobro poznatih kriterija. Činjenica je da ni svjetski lideri ne biraju svoje čuvare, nego o tome odlučuju stručnjaci i profesionalci. Iz MUP-a poručuju da će se na ovu temu postići kompromis, a ministar Karamarko organizaciju osiguranja prebacio je na Sanaderovog čovjeka Davora Blaževića Tigra iz Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 19.01.10. 07:43

Sto? Hoce i dalje svoju miliciju? Pa to je najbolji put u gradjanski rat! Cudan mi je on pravnik!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika