21.01.2010. / 20:05

Autor: Ana Smrečki

Polančec konačno stao pred novinare: 'Ima nedodirljivih, ali ja ne spadam u te'

Pomalo rezignirano, Polančec je komentirao izjave svojih stranačkih kolega koji su nakon informacije da je USKOK pokrenuo istragu protiv bivšeg potpredsjednika Vlade, izjavili da u Hrvatskoj nema nedodirljivih. Poručuje kako bi i on želio vjerovati da u našoj zemlji nema nedodirljivih, no otkriva da je tu iluziju davno izgubio. «Ima nedodirljivih, ali ja ne spadam u te», istaknuo je Polančec

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec održao je pressicu ispred kuće u KorpivniciBivši potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec održao je pressicu ispred kuće u KorpivniciNakon što su mediji objavili da je bivši predsjednik Vlade i ministar gospodarstva pod povećalom USKOK-a, Damir Polančec održao je ispred svoje kuće press konferenciju. I dalje tvrdi da ne zna zbog čega ga USKOK istražuje te da je iz medija saznao za pokretanje istražnog postupka. Tvrdi da je USKOK na svojim internetskim stranicama objavio da u slučaju Podravke istražuje hrvatskog državljanina rođenog 1967. godine.

Iako se njegovo ime nigdje ne spominje, iz medija je saznao da u USKOK-u i Državnom odvjetništvu tvrde da se radi upravo njemu. Kako kaže, on takvu potvrdu nema, a nije ga ni kontaktirao nitko iz nadležnih institucija. Smatra da to nije u redu, pa se nada da će ga o istrazi netko i obavijestiti.

'Želio bih vjerovati da u Hrvatskoj nema nedodirljivih'

Pomalo rezignirano, Polančec je komentirao izjave svojih stranačkih kolega koji su nakon informacije da je USKOK pokrenuo istragu protiv bivšeg potpredsjednika Vlade, izjavili da u Hrvatskoj nema nedodirljivih. Poručuje kako bi i on želio vjerovati da u našoj zemlji nema nedodirljivih, no otkriva da je tu iluziju davno izgubio. «Ima nedodirljivih, ali ja ne spadam u te», istaknuo je Polančec. Prisjetio se dana kada je odlazio iz Vlade. Tada je, otkriva upozorio na mnoge slučajeve koje je trebalo istražiti, no nitko čini se, za te slučajeve nije pokazao interes. Također je poručio da se neće skrivati, ni od novinara ni nadležnih institucija, ali ni iza saborskog imuniteta.

'Ovo nije lov, imate moj broj mobitela'

Poručivši da je u budućnosti otvoren za eventualna novinarska pitanja, savjetovao je da bi za demokraciju u Hrvatskoj bilo dobro da u buduće nema povlaštenih novinara koji iz visokih krugova doznaju informacije prije onih koje se, primjerice te informacije tiču. Podsjetimo, mediji su još jučer objavili da se oko Polančeca steže obruč te da je pitanje dana kada će reagirati USKOK i MUP.

Zamolio je predstavnike 'sedme sile' da poštuju privatnost njegove obitelji i da ga ne love po Hrvatskoj, budući da se, poručuje ne radi o nikakvom lovu. «Svi imate moj broj mobitela», zaključio je Polančec zahvalivši novinarima i ispričavši im se što su se smrzavali ispred njegove kuće u Koprivnici.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

registracija
24/11/09

friz, 21.01.10. 21:02

Prvi nož zabio ti je tvoj prijatelj Beljo,očito "pritisnut uz zid".Tko će ti zabiti drugi , e vidjeti ćemo uskoro!


registracija
27/8/09

Lujo1, 21.01.10. 21:19

"Inicijativa 'More je kopno' prosvjeduje zbog "medijske blokade" - kaj je Nacional - opet šutite. Sram vas bilo pridružujute se veleizdajnicima! Fuuuuj!


registracija
3/1/10

GULLWING, 22.01.10. 12:15

Gospodo lov je zapoceo. Tko ce da nastrada u tom lovu,a tko ne uskoro ce se cuti......


registracija
10/11/09

ruvil, 22.01.10. 15:33

Sta hoce reci recenicom "da u Hrvatskoj ima nedodirljivih ali on ne spada u te ?" Pa spadao je do nedavno ali hvala bogu vremena se mjenjaju pa ce svi koji su do jucer bili NEDODIRLJIVI konacno polagati racuna za sve afere u kojima su ostetili Hrvatsku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika