22.01.2010. / 17:48

Autor: Nacionalova redakcija

Rasizam u Koprivnici: Skinhead napao tamnoputog nogometaša Slaven Belupa

Slaven Belupo je osudio ovaj napad i javnost zamolio za pomoć i javnu osudu napadača kako se ovakve nemile scene, motivirane 'krivom' bojom kože ne bi ponavljale

Niverge Nynkeu Nicolas u plavom dresu Slaven Belupa (Foto: nk-slaven-belupo.hr)Niverge Nynkeu Nicolas u plavom dresu Slaven Belupa (Foto: nk-slaven-belupo.hr)Prema pisanju Podravskog lista, nogometaš Slaven Belupa, 28-godišnji Kamerunac Niverge Nynkeu Nicolas napadnut je prošle subote u Koprivnici, nedaleko od gradskog središta. Tamnoputom je nogometašu koji je šetao nogostupom sleđa prišao 19-godišnji maskirani napadač i drvenom ga letvom udario u zatiljak, a zatim i ruci nakon čega je nestao u mraku.

Dvadesetosmogidišnji Kamerunac napad je prijavio policiji koja se ubrzo pojavila na mjestu incidenta, dok su mu u Općoj bolnici, srećom, utvrđene lakše ozljede.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja teške tjelesne ozljede - zločina iz mržnje - 19-godišnji je skinhead uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Koprivnici. Nakon duljeg vremena ovo je prvi slučaj napada motiviranih mržnjom prema strancima ili pripadnicima drugih vjera, rasa i manjina. Koprivnički su skinheadi prije nekoliko godina bili mnogo nasilniji.

Slaven Belupo je osudio ovaj napad i javnost zamolio za pomoć i javnu osudu napadača kako se ovakve nemile scene, motivirane 'krivom' bojom kože ne bi ponavljale.

"Stvarno ne znam što da kažem. Znam da su teška vremena, ali ja se previše ne družim i nemam puno prijatelja. Nisam nikome dužan i stvarno ne znam razloga napada na mene", rekao je Nicolas za podravski list te je dodao kako je ovo prvi napad na njega te da sa sigurnošću ne može reći da li se radi o rasističkom napadu.

Vezane vijesti

HDZ protiv rock glazbe u gradu

HDZ protiv rock glazbe u gradu

U bivšoj vojarni u Koprivnici prošli tjedan održan je Rocklive festival, sam događaj je ovaj tjedan prerastao u spor između oporbenog HDZ-a i SDP-ove… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 22.01.10. 20:34

Boze dragi sto nas je usrecila ova demokracija.Nije to udarac u zatiljak Kamerunca, nego pljuvanje dijelu postene Hrvatske u obraz.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika