25.01.2010. / 12:20

Autor: Boris Bilas

Vidoševićeva demontaža: HGK i HUP pregovaraju o podijeli posla

HGK bi umjesto županijskih komora, vrlo vjerojatno, imao pet regionalnih centara, te bi se ustrojio kao vanjsko-trgovinska komora koja bi radila na jačanju gospodarske diplomacije

Nadan VidoševićNadan VidoševićIako je od završetka predsjedničkih izbora prošlo dva tjedna, od bivšeg predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića nije se u tom razdoblju mogla čuti niti riječ. Od kraja kampanje i povratka na mjesto čelnog čovjeka Hrvatske gospodarske komore Vidošević se potpuno maknuo sa scene.

Za to vrijeme u poduzetničkim krugovima ponovo se može čuti kako će HDZ krenuti u hitnu reformu HGK-a prema konceptu koji, navodno, već postoji u ladicama Hrvatske udruge poslodavaca. Poslovni dnevnik piše, kako se smatra da bi ovaj problem već bio na dnevnom redu Vlade, ali Vidoševića u ovom slučaju štiti dobra suradnja s premijerkom Jadrankom Kosor.

Pregovori HGK-a i HUP-a

Da se radi na procesu smanjenja utjecaja Vidoševića i Hrvatske gospodarske komore potvrdio nam je i šef HUP-a Damir Kuštrak. On je u razgovoru za nacional.hr potvrdio kako su u tijeku razgovori između ove dvije organizacije oko podijele poslova ove dvije organizacije.

"HGK i HUP imaju gotovo identično članstvo pa je stoga logično da pregovaramo oko nekih stvari, ali više od toga ne mogu reći jer su pregovori u tijeku. Kada se oni završe onda ćemo s detaljima izaći u javnost", kazao nam je Kuštrak.

Jedan od najvećih problema HGK-a je prevelik aparat i višak zaposlenih. Naime, HGK broji 21 županijsku komoru, pa bi se vjerojatno krenulo u reorganizaciju ustroja. U tom slučaju HGK bi umjesto županijskih komora, vrlo vjerojatno, imao pet regionalnih centara, te bi se ustrojio kao vanjsko-trgovinska komora koja bi radila na jačanju gospodarske diplomacije.

Vezane vijesti

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

HGK ponudila 22 investicijska projekta vrijedna više od 2,5 milijarde eura

"Italija je Hrvatskoj najvažniji partner u kontinuirano uravnoteženoj robnoj razmjeni. Italija je i drugi po važnosti ulagač u RH te 65 posto… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika