26.01.2010. / 12:35

Autor: Ivica Medo

Australian Open: Nadal predao, Čilić protiv Murrayja u polufinalu

Trenutačno najbolji hrvatski tenisač Marin Čili u polufinalu Australian Opena igrat će protiv Andyja Murrayja kojem Rafael Nadal u četvrtfinalu predao meč u trenutku dok je Škot vodio2:0 (6:3, 7:6) u setovima i 3:0 u gemovima u trećem setu

Rafael NadalRafael NadalTrenutačno najbolji hrvatski tenisač Marin Čili u polufinalu Australian Opena igrat će protiv Andyja Murrayja kojem je Rafael Nadal u četvrtfinalu predao meč, u trenutku dok je Škot vodio 2:0 (6:3, 7:6) u setovima i 3:0 u gemovima u trećem setu.

Nadal je predao zbog problema s koljenima koji ga muče već duže vrijeme.

Početkom treće dionice Nadal je prvi put zatražio liječničku pomoć, a u vezi bolova u desnom koljenu. Odigrao je uvodna tri gema trećeg seta, a tada na mreži pružio ruku Murrayju, te automatski prepustio krunu Australian Opena nekom drugom. Podsjetimo, prošle je godine Nadal slavio u Melbourneu, pobijedivši u finalu Rogera Federera.

Tako se Andy Murray plasirao u polufinale gdje ga čeka hrvatski tenisač Marin Čilić. U karijeri su ta dva tenisača igrala četiri puta i Murray vodi 3-1. No, zadnji meč je dobio Čilić, na US Openu prošle godine kada je u osmini finala slavio 7-5, 6-2, 6-2.

Murray je nakon meča izjavio kako je znao da mora odigrati hrabro protiv Nadala, s kojim je imao velikih problema još od juniorske karijere.

"Nadal je moj omiljeni tenisač kad je u pitanju požrtvovnost i energičnost u igri", izjavio je Murray koji u dosadašnjih devet mečeva sa sjajnim Španjolcem izgubio sedam. Na Grand Slam turnirima bilo je 2-1 za Nadala, a sada je taj omjer izjednačen.

Australian Open, četvrtfinale:

Andy Murray (5) - Rafael Nadal (2) 6-3, 7-6 (2), 3-0 (Nadal predao meč)

Marin Čilić (14) - Andy Roddick (7) 7-6(4), 6-3, 3-6, 2-6, 6-3

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika