05.02.2010. / 10:44

Autor: Boris Bilas

Kontejnerima protiv Horvatinčića: Aktivisti Prava na grad blokirali Varšavsku

Prosvjednici su za sljedeću srijedu, 10. veljače, najavili prosvjed protiv krađe Varšavske, koji će se održati u 18 sati u Varšavskoj ulici

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanAktivisti Prava na grad i Zelene akcije noćas su oko 4 sata započeli stalno čuvanje Varšavske. Postavili su dva kontejnera koji će služiti kao info-točka gdje se građani mogu prijaviti u Živi zid za Varšavsku.

Oni su se okupili kako bi onemogućili
početak radova na gradnji podzemne garaže u sklopu projekta Cvjetni prolaze Hoto grupe poduzetnika Tome Horvatinčića.

Od ranih jutarnjih sati društvo prosvjednicima radi i nekoliko djelatnika policije, a potporu su dali i glumci Vili Matula i Urša Raukar, koji su uz njih otpočetka prosvjeda.

Danas, naime, ističe rok za žalbe stanara na rješenje Grada Zagreba o početku radova u Varšavskoj ulici te iz inicijative "Ne damo Varšavsku" očekuju ponovni protupravni pokušaj raskopavanja pješačke zone od strane Hoto grupe bez obzira na odluku Ministarstva zaštite okoliša o žalbama stanara.

Prosvjednici su za sljedeću srijedu, 10. veljače, najavili prosvjed protiv krađe Varšavske, koji će se održati u 18 sati u Varšavskoj ulici.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Tome Horvatinčića zbog izazivanja prometne nesreće. Podsjetimo, Horvatinčić je 16.… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 05.02.10. 13:29

ovi aktivisti su isto udareni u mozak. Nece podzemnu garazu, a u redu im je tisuce automobila gore na cesti! Bolji im je stakornjak iza oronulih fasada, nego moderan objekat s raznim sadrzajima... Cuvaju Zagreb, ali od boljitka i progresa.


registracija
10/11/09

ruvil, 05.02.10. 13:46

Koji boljitak majmune ? Zar nam lopine poput Horvatincica moraju uzeti i zadnji metar slobodnog pjesackog prolaza zbog licnih interesa ? Ima mjesta na vagone u novom Zagrebu pa sto nije kreten tamo otiso gradit sve sto mu padne na pamet nego se okomio ko strvinar na srce Zagreba jer je tu najskuplji kvadratni metar. Jasno sve je dobio uz potporu korumpiranog Bandica kojem je sigurno obecao kakav stan u zamjenu za pomoc u devastaciji stare gradske jezgre!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika