09.02.2010. / 22:16

Autor: Ana Smrečki

Merrill Lynch autor plana preuzimanja Podravke i savjetnik u privatizaciji INA-e

OTP je svu relevantnu dokumentaciju predao mađarskim istražiteljima. Iako na početku cijelog slučaja nisu previše surađivali s hrvatskom javnosti, očito je da se dogodio preokret u komunikaciji. OTP, ovime navodno želi 'oprati ruke' od tajnog plana preuzimanja Podravke preko hrvatske naftne kompanije INA-e

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec vodio je pregovore s mađarskim MOL-omBivši potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec vodio je pregovore s mađarskim MOL-omI dok iz OTP banke poručuju da je kredit s Podravkom dogovoren u skladu s uobičajenom bankarskom praksom te da su svi detalji oko uvjeta i jamstva povrata kredita preuzeta od investicijske banke Merrill Lynch, mediji otkrivaju nove detalje. Naime, kako piše Večernji list, poznata brokerska institucija autor je tajnog plana preuzimanja Podravke. Merrill Lynch je istodobno hrvatsku Vladu savjetovao u privatizaciji INA-e.

Ima neka tajna veza

Kao financijski savjetnik tada je angažiran odvjetnik Zoran Marković, jedan od direktora tvrtke Fime Ami, na koju je prebačeno preko 10 posto dionica Podravke. Aranžman s tvrtkom Fima Ami, Podravka je sklopila prije tri godine, a zbog pada burze koprivnička je kompanija financirana sumnjivim transakcijama. Tek se na početku prošle godine taj aranžman nadomješta kreditom iz OTP banke.

Mađari surađuju s hrvatskim istražiteljima

Istodobno, također prije tri godine, priprema se nastavak privatizacije naše tadašnje najveće nafte kompanije INA-e, a pregovori o hrvatske Vlade i MOL-a počeli su godinu dana kasnije. Vodio ih je tadašnji potpredsjednik Vlade i ministar Damir Polančec. Na potezu je hrvatsko pravosuđe, koje u ovom slučaju surađuje s Mađarima. Trenutno je potrebno raščistiti krije li se u pozadini kreditnoga aranžmana između Merrill Lyncha i Podravke novac mađarske naftne korporacije.

OTP 'pere ruke' od tajnog plana preuzimanja Podravke

OTP je svu relevantnu dokumentaciju predao mađarskim istražiteljima. Iako na početku cijelog slučaja nisu previše surađivali s hrvatskom javnosti, očito je da se dogodio preokret u komunikaciji. OTP, ovime navodno želi 'oprati ruke' od tajnog plana preuzimanja Podravke preko hrvatske naftne kompanije INA-e.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 09.02.10. 22:58

a slikaju toga rumenka po svim medijima a ja osobno vjerujem da covjek mozda cak i nije kriv. kriv je sto mu je poslodavac bio sanader, al kad dodje moment kad rumenko progovori, onda ce nestajati mafije i kuropcije...


registracija
30/9/09

davor12345, 10.02.10. 09:25

E, E, Rumenko je najmlađi od svih pa su na njega sve natovarili, a on je jadan bija samo operativac. A ko je sve vodija da mi je samo znati! Mudre sigurno nije!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika