12.02.2010. / 07:57

Autor: Hina

'Nema oštećenja srca': Prognoze za Billa Clintona odlične nakon ugradnje stenta

MSNBC News je izvijestio da je američka državna tajnica Hillary Clinton na putu za New York, kako bi posjetila supruga u bolnici, te da je o svemu obaviještena i Bijela kuća

Bill ClintonBill Clinton Nalazi bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona su pokazali da "nema tragova srčanog udara ili oštećenja na srcu", a njegove su prognoze odlične nakon što su mu u četvrtak ugrađena dva stenta, izjavio je njegov kardiolog dr. Allan Schwartz.

Clinton (63), je u četvrtak primljen u Prezbiterijansku bolnicu Sveučilišta Columbia u New Yorku, gdje su mu ugrađena dva stenta u koronarnu arteriju, nakon što su snimke pokazale da je blokirana srčana premosnica ugrađena 2004., rekao je dr. Schwartz na konferenciji za tisak u četvrtak navečer.

Elektrokardiogram (EKG) i nalazi krvi, po njegovim riječima, nisu pokazali tragove srčanog udara.

"On je dobro raspoložen, i nadamo se da će u petak ići kući", rekao je dr. Schwartz, dodajući da bi se Clinton već u ponedjeljak mogao vratiti na posao, prenio je CNN.

Schwartz je kazao kako je ugradnja stenta prirodna kod liječenja s premosnicama, te da je bivši predsjednik disiplinirani pacijent koji se držao plana prehrane i vježbe, nakon ugradnje četiri srčane premosnice 2004.

Clintonov savjetnik Douglas Band, istakao je u priopćenju kako je "predsjednik Clinton dobrog raspoloženja te da će i dalje biti usredotočen na rad svoje zaklade, te na humanitarnu pomoć i dugoročnu obnovu Haitija".

Clinton je posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za Haiti.

Clintonova kćer, Chelsea Clinton i supruga, državna tajnica Hillary Clinton, bile su s njim u bolnici u četvrtak navečer, rekao je Schwartz.

Hillary Clinton je petak trebala otputovati u posjet Bliskom istoku, ali je njezin odlazak odgođen do subote, rekao je visoki američki dužnosnik.

Vezane vijesti

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Clinton i Lavrov složni oko potrebe suradnje u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu su se složili oko potrebe suradnje kada je riječ o… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 12.02.10. 08:57

a koliko ih je umrlo zato sta nisu imali ime....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika