14.02.2010. / 21:16

Autor: Ana Smrečki

Mladen Markač jedva izvukao 'živu glavu': U haaškoj ćeliji doživio srčani udar

Kada su ga našli, Markač je bio već u nesvijesti, a medicinsko osoblje je ustvrdilo da je već na umoru. On je hitno prevezen u amsterdamsku bolnicu, a ova je informacija trebala ostati tajna. No, ova se dramatična vijest scheveningenskim hodnicima proširila poput 'munje'. Potvrdio ju je i njegov branitelj Goran Mikuličić

Hrvatski generali Gotovina, Čermak i Markač čekaju nastavak suđenja u HaaguHrvatski generali Gotovina, Čermak i Markač čekaju nastavak suđenja u HaaguSuđenje trojici hrvatskih generala Gotovini, Čermaku i Markaču neće biti nastavljeno do kraja veljače. Naime, ono ovisi o zdravstvenom stanju Mladena Markača, koji je prije tri tjedna u haaškom pritvoru doživio srčani udar. Kako piše Večernji list, Markač je u to vrijeme bio u svojoj ćeliji, a da se tamo nešto događa, čuo je njegov suborac Ivan Čermak. On je, naime čuo neuobičajene zvukove te je pozvao čuvare.

Markač bio korak do smrti

Kada su ga našli, Markač je bio već u nesvijesti, a medicinsko osoblje je ustvrdilo da je već na umoru. On je hitno prevezen u amsterdamsku bolnicu, a ova je informacija trebala ostati tajna. No, ova se dramatična vijest scheveningenskim hodnicima proširila poput 'munje'. Njegov branitelj Goran Mikuličić potvrdio je ovu informaciju. Kaže da ga je u vrhunskoj klinici pregledao kardiokirurg koji mu je ugradio novi stent. Iako je Markač bio na korak do smrti, srce mu srećom nije oštećeno.

Problemi sa srcem i šećerom

Osim sa srcem, Markač ima problema i sa šećerom, pa liječnici još traže odgovarajuću terapiju. On, navodno odbija inzulin. Markač je uoči dolaska u Haag pretrpio već tri srčana udara, ima nekoliko stentova ugrađenih. Iako trenutno ima povišeni srčani tlak, Markač se dobro oporavlja i vraća se rutini. No, na dramatično stanje, zasigurno je utjecala razdvojenost od obitelji, ali i uhićenje Željka Sačića. Njegova šećerna bolest kao i problemi sa srcem ne liječe se pravilno, pa je stanje svakim danom sve ozbiljnije.

S Markačevim stanjem upoznate su i hrvatske vlasti. Navodno je urgirao i HDZ-ov Andrija Hebrang, koji je zamolio kardiologe iz Krapine da pregledaju Markača, koji je to pak odbio.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
7/1/09

maggiore, 15.02.10. 08:09

Ko ce znati? Diabetes je opasna bolest. Mozda ima nemiran san?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika