19.02.2010. / 17:18

Autor: Nacionalova redakcija

Život poslije smrti: McQueenovo ime nadživjelo umjetnika

Nakon McQueenove smrti njegovi su obožavatelji doslovce razgrabili posljednju kolekciju u luksuznim dućanima od Londona do New Yorka

Najbolji način odavanja počasti velikom majstoru Alexandru McQueenu je nastavak života njegove modne marke rekao je Francois-Henri Pinault, predsjednik kompanije PPR.

Nedugo nakon smrti dizajnera, uprava tvrtke koja preko vlasništva nas Gucci grupom kontrolira McQueenovu modnu marku objavila je kako se upravo u njoj skriva golemi potencijal. Zajedno su izgradili prepoznatljiv brend čiji će rad nastaviti tim kreatora po smjernicama koje je McQueen ostavio u naslijeđe - hlačama niskog struka, printom lubanje, teatralnim revijama, neobičnim modelima i revolucionarnom načinu krojenja.

Tek nakon smrti postao novčano isplativ

Taj "huligan engleske mode" iza sebe je ostavio Gucci grupu s 11 elitnih dućana u najposjećenijim ulicama od Londona do New Yorka kao i pripremljenu reviju za Tjedan mode u ožujku. Francuskim vlasnicima u prilog ide i prodaja odjeće, obuće i detalja koje obožavatelji u zadnjih nekoliko dana nekontrolirano grabe po dućanima i secon-hand shopovima.

Njegov zvjezdani status potvrdila je britanska nagrada za kreatora godine. Novčana isplativost njegovih djela daleko je od idealne jer nenosive kreacije nakon revija nisu mogle konkurirati markama Gucci i Yves Saint laurent iste kompanije.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika