24.02.2010. / 12:07

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Ministar BiH odlučio: Bojan Gudurić bit će izručen Hrvatskoj

Gudurić bi već danas ili sutra mogao biti zrakoplovom prebačen u Zagreb te bi se već ovaj tjedan mogao na optuženičkoj klupi na Županijskom sudu u Zagrebu, zajedno s Robertom i Lukom Matanićem, Slobodanom Đurovićem i Amirom Mafalanijem

Bojan GudurićBojan GudurićMinistarstvo pravosuđa BiH odlučilo je Hrvatskoj izručiti Bojana Gudurića, jednog od osumnjičenika za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. Gudurić je posljednji uhićen od osumnjičenika za spomenuti zločin. Nakon što se dan prije početka suđenja predao pravosudnim vlastima BiH, njegovo je izručenje aztražila i Srbija, čiji je državljanin. Međutim, prevagnula je hrvatska tjeralica za Gudurićem, prvenstveno zbog težine kaznenog djela.

Prema nekim najavama, Gudurić bi već danas ili sutra mogao biti zrakoplovom prebačen u Zagreb te bi se već ovaj tjedan mogao na optuženičkoj klupi na Županijskom sudu u Zagrebu, zajedno s Robertom i Lukom Matanićem, Slobodanom Đurovićem i Amirom Mafalanijem.

"Cijeneći da je za kazneno djelo zbog kojega Gudurića potražuje Republika Hrvatska propisana teža kazna od kazne izrečene u Republici Srbiji, da je Republika Hrvatska ranije podnijela ekstradicijsku molbu i da izručenjem Bojana Gudurića postoji mogućnost njegova daljnjeg izručenja u Republiku Srbiju, ministar pravde BiH donio je ovakvo rješenje", stoji u obrazloženju odluke o Gudurićevu izručenju, kojeg prenosi Hina.

Gudurićev odvjetnik Slavko Aščerić izjavio je Hini kako je odluku o izručenju Gudurića Hrvatskoj i očekivao te da je njegov branjenik takvo što izrijekom i tražio kako bi se obranio od optužbi za sudjelovanje u ubojstvu novinara i suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Bojan Gudurić se nakon ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića skrivao gotovo šesnaest mjeseci da bi se početkom veljače predao policiji u Banjoj Luci.

Nakon toga je izručen Sudu BiH koji mu je odredio ekstradicijski pritvor.

Vezane vijesti

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Za ubojstvo Pukanića grupi ukupno 148 godina zatvora

Vrhovni sud potvrdio je najveća kaznu za organizirano ubojstvo u Hrvatskoj; za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića odredio je šesteročlanoj skupini… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika