24.02.2010. / 23:24

Autor: Ana Smrečki

Ruža Tomašić: Tadić mrzi sve što je hrvatsko, njegove izjave stupidne i bahate

"Izjava Tadića je još jedna u nizu uvredljivih izjava protiv Hrvatske, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, ali ovaj put i izravni pritisak na Haaški sud, koji bi najkasnije na jesen trebao donijeti presudu u slučaju optužnice protiv generala Gotovine, Čermaka i Markača", poručuje Tomašić

Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante StarčevićRuža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante StarčevićRuža Tomašić, predsjednica Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević oglasila se u srijedu navečer priopćenjem, na koje ju je potakla izjava srpskog predsjednika Borisa Tadića koji poručuje da će za loše odnose Hrvatske i Srbije u budućnosti biti kriva eventualna oslobađajuća presuda generala Ante Gotovine zbog nedostatka dokaza. Ruža Tomašić ovu je izjavu nazvala skandaloznom.

«Izjava srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u intervjuu beogradskom listu 'Vreme' još je jedna u nizu skandaloznih, stupidnih i bahatih izjava srbijanskog čelnika, u kojoj neskriveno pokazuje svoju mržnju prema svemu što nosi prefiks hrvatski», navodi u priopćenju Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević.

Tadić vrši pritisak na Haag

Tomašić stoga, Tadićeve poruke ocjenjuje kao pritiscima na haaški Tribunal, kojemu se između redaka sugerira da generali Gotovina, Čermak i Markač moraju biti proglašeni krivi i osuđeni.

»Izjava Tadića je još jedna u nizu uvredljivih izjava protiv Hrvatske, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, ali ovaj put i izravni pritisak na Haaški sud, koji bi najkasnije na jesen trebao donijeti presudu u slučaju optužnice protiv generala Gotovine, Čermaka i Markača. Izjava je dana u isto vrijeme kada srbijanski predstavnik pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu izjavljuje i traži da se Hrvatskoj zabrani obilježavanje 5. kolovoza kao Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan branitelja», piše u priopćenju.

Tomašić očekuje reakciju Kosorice i Josipovića

Ruža Tomašić očekuje reakciju novoizabranog predsjednika Ive Josipovića, ali i premijerke Jadranke Kosor. Predlaže konkretne mjere, od slanja diplomatske note do povlačenja hrvatskog veleposlanika iz Beograda.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
16/6/09

Trenk, 25.02.10. 04:00

Policajka Ruzo.
Kupi si motor i budi na usluzi gospodji Predsjednici i gospodinu Predsjedniku da ih pratis iza njihovih limuzina i da im otvoris vrata da izadju, a mozes dati doprinos i odlasku veleposlanika iz Beograda. Kada bude odlazio , prati ga na motoru.
.


registracija
29/11/09

Ivis, 25.02.10. 04:10

Tog czetnika treba proglasiti-"persona non grata"!!!!!!!!


registracija
25/12/09

trta333, 25.02.10. 09:01

Najbolje bi bilo da gospodja zakaže sastanak sa Tadićem,pa da lično "razjasne" neke nedomice.Možda će joj posle"razjašnjavanja" biti mnogo "jasnije",a može se dogoditi i da "promeni mišljenje".


registracija
1/4/07

ulomax, 25.02.10. 12:06

Ja stvarno neznam dokle ce Hrvati biti u zabludi oko srpskih namjera o "normalizaciji odnosa",za njih to pretpostavlja najmanje da se mi ispricamo sto su nas napali i da isplatimo otstetu za svu municiju koju su ispalili na nas i dozivotnu potporu za sve mrtve i ranjene četnike.


registracija
25/12/09

dragan73, 25.02.10. 16:38

....bas,vi se hrvati ubiste od silne ljubavi prema srbima....i ko je ta Ruza....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika