18.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

HTV

TREĆI PROGRAM HTV-a ZANIMA VELIKE MEDIJSKE KUĆE

TREĆI PROGRAM HTV-a ZANIMA VELIKE MEDIJSKE KUĆE

Samo dan nakon Vladine objave privatizacije Trećeg programa HTV-a, prema pisanju većine hrvatskih medija, već postoje četiri ozbiljna ponuđača. Prvi je američki Central Media Enterprises, već prisutan u Češkoj i Sloveniji sa «Pop TV» i «Kanalom A». Drugi je Media Set, koji pripada talijanskom premijeru i magnatu Silviu Berlusconiju i koji ima tri velike nacionalne mreže u Italiji. Zainteresiran je za program na hrvatskom i srpskom jeziku koji bi putem satelita pokrivao cijelu Jugoslaviju i Europu jer bi funkcionirao kao svojevrsni «Balkanski MTV».
News Corporation Ruperta Murdocha također pokazuje veliki interes za kupnju Trećeg programa. S Murdochom je već razgovarao premijer Račan prilikom svog nedavnog posjeta New Yorku. Posljednji ponuđač je njemački RTL. Velika je vjerojatnost da će se u igru uključiti i domaći ponuđači no za sad se samo neformalno spominje Europapress holding.
O privatizaciji trećeg programa HTV-a govori se još od 1997. godine, no tek je sada premijer Račan naglasio da se prodaja mora obaviti što je prije moguće.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika