25.02.2010. / 22:17

Autor: Ana Smrečki

Nova afera: Pet kilometara na Dalmatini naplaćeno 870 milijuna kuna

Dionica autoceste od Ravče do Ploča trebala je biti dovršena do kraja 2009. godine, no radovi su prekinuti sve dok se ne prouče sve eventualne nepravilnosti. Na potezu je Državno odvjetništvo, a sindikati na čelu s Mijatom Stanićem ponovno su spremni na suradnju i dostavu odgovarajućih dokumenata, koji bi mogli pomoći u razmotavanju novog HAC-ovog klupka

Dionica autoceste od Račve do Ploča preplaćena zbog dodatnih pet kilometaraDionica autoceste od Račve do Ploča preplaćena zbog dodatnih pet kilometaraOtkrivena je još jedna afera u Hrvatskim autocestama. Ovoga puta, u središtu pozornosti je 'Dalmatina', odnosno čvor autoceste od Račve do Ploča. Naime, prije pet godina dogovorena je gradnja te dionice i to za preko 2 milijarde kuna. Nakon godinu dana, trasa te autoceste pomaknuta je za nekoliko kilometara, no posao je tada poskupio za 870 milijuna kuna, javlja HRT.

Dodatnih pet kilometara trebalo graditi sedam poduzeća

Uprava, na čelu s tadašnjim predsjednikom Mariom Crnjakom i bivši predsjednik Nadzornog odbora Zdravko Livaković trebali su zbog novonastale situacije raspisati novi natječaj, no umjesto toga su odobrili aneks ugovor. Sporni dio autoputa, koji je proširen na dodatnih pet kilometara, u dogovoru s HAC-om, trebalo je graditi sedam hrvatskim poduzeća.

Iako su čelnici HAC-a tada tvrdili da je nova trasa autoceste 'pojeftinila' za 340 milijuna kuna, računica je ipak nešto drukčija. Večernji list, naime donosi dokumente, prema kojima je vrijednost tog dopunskog ugovora, koji je 2008. godine potpisao bivši predsjednik uprave HAC-a Jurica Prskalo, s osmero istih izvođača, 'poskupila' za gotovo 530 milijuna kuna s porezom.

Razmotava se novo HAC-ovo klupko

Dionica autoceste od Ravče do Ploča trebala je biti dovršena do kraja 2009. godine, no radovi su prekinuti sve dok se ne prouče sve eventualne nepravilnosti. Na potezu je Državno odvjetništvo, a sindikati na čelu s Mijatom Stanićem ponovno su spremni na suradnju i dostavu odgovarajućih dokumenata, koji bi mogli pomoći u razmotavanju novog HAC-ovog klupka.

Vezane vijesti

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Hajdaš Dončić stopirao Linićeve kadrove?

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uprava Hrvatskih autocesta obustavila je natječaj za direktora Sektora naplate cestarine iako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika