10.03.2010. / 15:23

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Zagrebački branitelji za objavu registra i protiv smanjenja mirovina

"Kao branitelji tražimo uvođenje reda u sustav skrbi prema hrvatskim braniteljima."

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević govorio je o pravima branitelja i njihovim potražnjama.

Na konferenciji pod nazivom "Branitelji u uvjetima gospodarske krize" govorilo se o tome kako trenutno stanje države utječe na njene resurse namijenjene braniteljskim mirovinama.

Jašarević kaže kako branitelji nisu krivi što je državni mirovinski sustav u problemima, te ako se proračun dovoljno ne puni onda to znači da tzv. krizni porez nije ispunio svoj cilj. Također, postavili su se pitanja i o štednji u ostalim državnim sektorima.

"Zalažemo se za objavu Registra branitelja, ali i za primjerice objavu ostalih Registara, poput korisnika mirovina NOB-a, bivše JNA ili bivših državnih dužnosnika SFRJ i Saveza komunista, a čiji je iznos za mirovine godišnje veći od iznosa za mirovine hrvatskih branitelja" kaže Jašarević.

Naglašava i da se u medijima postavlja pogrešna teza da braniteljske mirovine spadaju u povlaštene, rekavši da one nisu visoke kao ni invalidske mirovine hrvatskih branitelja.

Iznijet je podatak da je tijekom prošle godine oko sedam tisuća branitelja ostalo bez posla, među kojima ima i visoko obrazovanih, te je sada broj nezaposlenih branitelja oko 26 tisuća.

Vezane vijesti

'Jamčim objavu Registra, makar završio u zatvoru'

'Jamčim objavu Registra, makar završio u zatvoru'

Ministar branitelja Predrag Matić odlučan je u namjeri da objavi Registar branitelja. Kako sam kaže u intervjuu za Jutarnji list, nije mu cilj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika