11.03.2010. / 23:07

Autor: Ana Smrečki

Predsjednikova podrška: Razveselila bi me oslobađajuća presuda generala Gotovine

«Mislim da se presuda hrvatskim generalima u Haagu, ma kakva ona bila, mora odvojiti od politike i da mi moramo raditi na dobrim odnosima. Mene bi veselila oslobađajuća presuda za generala Gotovinu», poručio je Josipović

Predsjednik Josipović smatra da presuda našim generalima u Haagu ne bi smjela biti presudna za odnose sa susjedimaPredsjednik Josipović smatra da presuda našim generalima u Haagu ne bi smjela biti presudna za odnose sa susjedimaZa razliku od srpskog predsjednika Borisa Tadića, koji smatra da bi oslobađajuća presuda generalu Anti Gotovini, kojem se između ostalim sudi u Haagu zbog ratnih zločina, bila katastrofalna za ionako 'poljuljane' hrvatsko-srpske odnose, naš predsjednik Josipović, očekivano ima nešto drukčiji stav.

Presuda hrvatskim generalima ne smije utjecati na odnose sa Srbijom

«Mislim da se presuda hrvatskim generalima u Haagu, ma kakva ona bila, mora odvojiti od politike i da mi moramo raditi na dobrim odnosima. Mene bi veselila oslobađajuća presuda za generala Gotovinu», poručio je Josipović za Meda servis. Smatra da Tadićev 'pritisak' neće utjecati na rad Haaškog suda, za koji vjeruje da je neovisan te da se neće osvrtati na ocjene pojedinih političara u regiji, koji će pak na kraju morati poštovati odluku Tribunala.

Kao što je i obećao prije nego što je došao na Pantovčak, predsjednik je još jednom ponovio da će se u svojem petogodišnjem mandatu zalagati za dobrosusjedske odnose, a suradnju u regiji ističe kao jedno od najvažnijih vanjskopolitičkih pitanja.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika