23.03.2010. / 21:20

Autor: Ana Smrečki

Sudbina spojila Tadića i Josipovića: Napokon sastanak za vikend u Bruxellesu

Rasprava Balkan 2010. godine odvijat će se iza zatvorenih vrata, a ona će nedvojbeno biti žustra, budući da Srbija ne priznaje nezavisno Kosovo, zbog čega njezini predstavnici nisu sudjelovali na regionalnom summitu koji se održao prošli vikend u Brdu kod Kranja

Predsjednik Ivo Josipović i srpski kolega Boris Tadić konačno se sastaju u Bruxellesu za vikendPredsjednik Ivo Josipović i srpski kolega Boris Tadić konačno se sastaju u Bruxellesu za vikendIako je srpski predsjednik Boris Tadić u posljednjih nekoliko tjedana uspješno eskivirao susret sa svojim hrvatskim kolegom Ivom Josipovićem, bilo je očito da se dvoje čelnika mora sastati kad tad. Naime, B92 javlja da će se Tadić i Josipović prvi puta od inauguracije hrvatskog predsjednika susresti u subotu i to na neutralnom teritoriju, u Bruxellesu.

Tamo se za vikend, u organizaciji njemačkog Maršalovog fonda odvija summit o odnosima Europe i SAD-a. Glavna tema ovog sastanka je Balkan 2010. godine, a i Tadić i Josipović potvrdili su svoj dolazak. Jedna od glavnih tema subotnje rasprave koja počinje u podne, bit će stanje u BiH, nezavisnost Kosova, pristupanje zemalja zapadnog Balkana Europskoj Uniji i NATO savezu.

Rasprava u Bruxellesu u podne iza zatvorenih vrata

Rasprava Balkan 2010. godine odvijat će se iza zatvorenih vrata, a ona će nedvojbeno biti žustra, budući da Srbija ne priznaje nezavisno Kosovo, zbog čega njezini predstavnici nisu sudjelovali na regionalnom summitu koji se održao prošli vikend u Brdu kod Kranja, u organizaciji slovenskog premijera Boruta Pahora i naše premijerke Jadranke Kosor.

Iako je naša premijerka Kosor bila na spomenutom summitu, Josipović je od njega odustao, budući da je njegov srpski kolega Tadić prvi otkazao dolazak zbog kosovskog premijera Hashima Thaçija. Trebao je Tadić doći i na Josipovićevu inauguraciju, no i tu je svečanost izbjegao. Naš predsjednik u svojoj je predizbornoj kampanji obećao pružiti ruku pomirenja susjedima u regiji, na obostranu dobrobit.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika