31.03.2010. / 23:57

Autor: Ana Smrečki

Afera 'Spice': Šestak odlučio surađivati; Polančecova sloboda u njegovim rukama

Ključnu bi ulogu mogao imati upravo Zdravko Šestak, bivši čelnik Podravke koji je još u Remetincu. On navodno 'drži ključeve' Polančecove slobode u svojima rukama. Nakon što su pušteni svi podravkaši, osim njega, Šestak je u zamjenu za slobodu odlučio surađivati s istražiteljima

Zdravko Šestak u menagerskim danima u Podravci, ključna je soba u aferi 'Spice'Zdravko Šestak u menagerskim danima u Podravci, ključna je soba u aferi 'Spice'Nakon što je HDZ suspendirao Damira Polančeca sa svih stranačkih dužnosti u stranci, premijerka Kosor trebala bi u roku mjesec dana odlučiti hoće li ga izbaciti iz stranke ili će čekati okončanje sudskog postupka. Ipak, konačnu odluku donosi Visoki časni sud HDZ-a, koji će se sastati kada i službeno zaprimi prijavu protiv Polančeca.

Visoki časni sud može ukoriti Polančeca ili mu pak oduzeti stranačku iskaznicu, budući da je, završivši iza rešetaka zagrebačkog Remetinca teško narušio ugled vladajućoj stranci. Iz koprivničkog HDZ-a stižu pak pomirljivi tonovi. Naime, iako su do jučer tvrdili kako vjeruju da Polančec nije kriv za ono što mu se stavlja na teret, ipak poručuju kako će poštivati odluku koju donese središnjica stranke.

Šestak drži ključeve Polančecove slobode

No, vladajući bi mogli 'presuditi' na temelju razvoja cijele situacije. U tom kontekstu, ključnu bi ulogu mogao imati upravo Zdravko Šestak, bivši čelnik Podravke koji je još u Remetincu. Jutarnji list, naime piše kako on 'drži ključeve' Polančecove slobode u svojima rukama. Nakon što su pušteni svi podravkaši, osim njega, Šestak je u zamjenu za slobodu odlučio surađivati s istražiteljima.

Njegova suradnja navodno je i dovela do uhićenja Damira Polančeca, a Šestak se u krugovima bliskim istražiteljima spominje kao ključna osoba u postupku. USKOK tako još uvijek traga za tajnim dokumentima, ugovorima, e-mailovima i službenim bilješkama koje navodno dokazuju Polančecovu umiješanost u aferu 'Spice'.

Tajne dokumente skriva kao 'zmija noge'

Tajni dokumenti su na sigurnom, a dospiju li u 'USKOK-ove ruke', slučaj 'Spice' mogao bi biti ekspresno zaključen. Istražitelji stoga provjeravaju i Šestakov kompjuter, no čak ni stručnjaci nisu uspjeli rekonstruirati dio povjerljivih podataka. Baš se zbog toga Šestaka naziva vrhunskim informatičarom i stručnjakom za kompjutersku zaštiti buduća da sva tehnika koja mu je oduzeta, za sada nije pomogla u istražnim radnjama.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 01.04.10. 20:02

Odvjetnik gospodina Šestaka u dnevniku demantirao lažne i tendenciozne napise o tobožnjem Šestakovu pokajništvu u zamjenu za slobodu.Još jedna demantirana laž Nacionalove medijske kuhinje.Dali ste svijesni da takovim grubim lažima gubite vjerodostojnost i da vrijeđate one koji čitaju vaš list?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika