14.04.2010. / 12:07

Autor: Hrvoje Šimičević

Pismo osumnjičenog za Registar: Kako sam 10 godina šikaniran u MORH-u

Felić je bošnjačke nacionalne pripadnosti, a Goršić je njegov bivši karlovački šef, koji ga - kako u svome podnesku tvrdi Felić - posljednjih deset godina neizravno i preko posrednika maltretira, i to iz jednog te istog, ovdje navedenog razloga

Enes FelićEnes FelićEnes Felić, djelatnik Ureda za obranu Karlovac poslao je prije više od dva mjeseca opširni podnesak na nekoliko nadležnih državnih adresa, u kojemu detaljno i teško optužuje državnog tajnika Željka Goršića da nad njim vrši sustavni mobbing, i to na nacionalnoj osnovi: Felić je bošnjačke nacionalne pripadnosti, a Goršić je njegov bivši karlovački šef, koji ga - kako u svome podnesku tvrdi Felić - posljednjih deset godina neizravno i preko posrednika maltretira, i to iz jednog te istog, ovdje navedenog razloga.

Početkom ovoga tjedna Felić je ovu priču pokušao prezentirati svekolikoj hrvatskoj javnosti. Novinaru Jutarnjeg lista dao je navedeni podnesak, a ubrzo nakon toga, poslije upita kojeg je u utorak na nadležnu MORH-ovu adresu odaslao zagrebački dnevnik, u njegovu kuću su banuli naoružani pripadnici vojne policije i civilnoga MUP-a.

Felić: Nisam ukrao registar

Od jutros mu se prekopava po imovini, a službeni razlog je istovjetan onomu koji je uzrokovao višestruko policijsko isljeđivanje blogera Marka Rakara: potraga za pojedincem (ili skupinom?) koji je objavio famozni Registar branitelja. Goršić se tijekom prijepodneva obratio novinarima ispred njegove zgrade, odbacivši optužbe o upletenosti u krađi registra, istaknuvši pritom kako mu i ovo pakuje državni tajnik Goršić.

Obzirom da je istražni postupak u tijeku, pa se eventualni Felićev krimen (ili nedostatak istog) još neko vrijeme neće podastrijeti na uvid medijima, u ovom tekstu (kao i linku ispod njega), osvrnuti ćemo se na podnesak, koji je Felić 1. veljače poslao premijerki Jadranki Kosor, Odboru za ljudska prava, Pučkom pravobranitelju, Ministarstvu uprave, Sindikatu državnih službenika i namještenika i saborskom zastupniku Šemsi Tankoviću.

Prijava mobbinga u MORH-u: Pročitajte što je Enes Felić pisao premijerki

Elem, na četiri stranice opširnom pismu, Felić je obrazložio svoje optužbe protiv rečenog državnog tajnika. Prema njegovim riječima, sve je počelo 05.04.1998 godine, kada ga je u uredu napala 'stranka', uslijed čega je pretrpio teška fizička oštećenja.

Mig uvijek dolazio iz Goršićeva ureda

Nakon toga, uslijedilo je 2,5 godine oporavka, a nakon povratka na posao, eksplicitni primjeri šikaniranja u vidu blokiranja bilo kakvog napredovanja, odbijanja MORH-a da ga se školuje, 'miniranja' prijelazaka na bolje poslovne pozicije, i micanja na manje plaćena radna mjesta...Mig je, kako tvrdi Felić, uvijek dolazio iz ureda kojim predsjeda Goršić.

"S obzirom da u 23 godine, koliko radim u državnoj službi, nikada nisam disciplinski kažnjavan, ne mogu naći niti jedan razlog kao povod za desetogodišnje maltretiranje, pa si uzimam za pravo izraziti svoju sumnju da razlog tome leži samo u jednoj činjenici, u mojem imenu i prezimenu, odnosno mojoj bošnjačkoj nacionalnoj pripadnosti (...) Sve mi se to događa zbog državnog tajnika MORH-a Željka Goršića. Razlog ili razlozi u svemu navedenom samo su njemu znani, a sve ovo gore što mi je radio i što i i dan danas radi ne može se raditi bez prisutnosti velike doze mržnje prema meni osobno", napisao je među ostalim Goršić, koji na kraju svoga podneska navodi i još nekoliko primjera, u kojima su pojedini zaposlenici MORH-a također 'osjetili snagu i moć Željka Goršića.

Vezane vijesti

'Jamčim objavu Registra, makar završio u zatvoru'

'Jamčim objavu Registra, makar završio u zatvoru'

Ministar branitelja Predrag Matić odlučan je u namjeri da objavi Registar branitelja. Kako sam kaže u intervjuu za Jutarnji list, nije mu cilj… Više

Komentari

registracija
14/4/10

zlatko42, 14.04.10. 14:08

drž se prijatelju,znamo da nisi kriv.da te j..u bez veze....vjerojetno žele pokazati moć...oni su bogovi i mogu ti radit šta hoće,zato i je opsada lešinara ispred tvoga stana....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika