18.04.2010. / 20:12

Autor: Ana Smrečki

Oporba prelila čašu strpljenja vladajućih: HDZ optužuje SDP za zvižduke u Jasenovcu

u HDZ-u su uvjereni da je 'neprijateljski' doček premijerki unaprijed organiziran te da su u tome sudjelovali SDP-ovi aktivisti koji su predvodili proteste

Kosor i Josipović potiho su razgovarali u Jasenovcu, a držali su se hladno i rezerviranoKosor i Josipović potiho su razgovarali u Jasenovcu, a držali su se hladno i rezerviranoNakon bure koja je u posljednjih nekoliko dana zapuhala hrvatskom političkom scenom, prelila se 'puna čaša' strpljenja vladajućeg HDZ-a. Optužbe na račun premijerke Kosor od strane oporbenih političara, kulminirale su izjavom IDS-ovog Damira Kajina da nasljednica Ive Sanadera vodi 'zločinačku politiku'. Iako se šef te stranke Ivan Jakovčić ogradio od istupa političara koji dolazi iz njegovih redova, šteta na račun premijerke Kosor nedvojbeno je učinjena u javnosti.

Nakon žestokog napada Kosor i Josipović 'stali na loptu'

Osim toga, nikako ne treba zaboraviti prepirke na relaciji Pantovčak-Banski dvori. Josipović je u BiH parlamentu zažalio zbog hrvatske politike devedesetih, Kosor je posegnula za deklaracijom o Domovinskom ratu, HDZ-ovi su se podigli na noge, a dogodio se i šum u komunikaciji. Jedan su drugoga preko medija pozvali da napuste dužnost koju obnašaju, pa kada su shvatili koliko su i jedan i drugi daleko spremni otići u svom naumu, 'stali su na loptu', pa ponovno preko medija pokušali smiriti tenzije.

Iako se spomenuti dvojac dogovorio da će na temu 'govora žaljenja' razgovarati u četiri oka, ništa se konkretno još nije dogodilo na tu temu. U nedjelju su zajedno sudjelovali na komemorativnoj svečanosti u Jasenovcu, no držali su se hladno i rezervirano. Tek su se rukovali i pozdravili, čime su pokazali da je njihov odnos daleko od idile. Daleko od 'ušiju javnosti' Kosor i Josipović na kratko su uspjeli razgovarati, no o detaljima nitko od njih naknadno nije ništa rekao.

Josipoviću i Mesiću masa se 'bacala pod noge'

Više bi trebali znati u ponedjeljak, budući da je Kosorica u Banskim dvorima za 12.30 sati sazvala konferenciju za novinare. Detalji za sada nisu poznati. No, jedna od tema će zasigurno biti neprikladni zvižduci na komemoraciji u Jasenovcu. Naime, kako piše Jutarnji list, u HDZ-u su uvjereni da je 'neprijateljski' doček premijerki unaprijed organiziran te da su u tome sudjelovali SDP-ovi aktivisti koji su predvodili proteste. Iako su aktualni predsjednik i Josipović i bivši čelnik Stjepan Mesić dočekani s pljeskom i ovacijama, HDZ-ovci smatraju da se zvižducima želio diskreditirati naš državni vrh.

U međuvremenu mediji spekuliraju u vremenu i mjestu mirenja predsjednika Josipović i premijerke Kosor. Večernji list piše da bi se dvojac trebao sastati sutra, no termin se drži u tajnosti. stodobno, predsjednik navodno ne želi u Banske dvore, a premijerka na Pantovčak. Sutrašnji raspored premijerke Kosor je više nego zgusnut, a navodno će sukob s Josipovićem pokušati maknuti s naslovnica predstavljanjem novih vladinih mjera za izlazak zemlje iz aktualne gospodraske krize.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 18.04.10. 21:09

Klasična tuđmanovska manija veličine:
JA = Hrvatska
ako zviždiš meni, zviždiš Hrvatskoj. Ako nešto kažeš protiv mene, to je napad na Hrvatsku.
Dokle više s tim adezeovskim "svi smo mi..."
Nismo.


registracija
9/8/09

vinko12, 18.04.10. 21:32

jasenovac-beskrajni komunisticki ideoloski igrokaz umjesto molitve. Udruzene snage hrvatskih komunisticke mafije i njihovih potomaka radi borbee za vlast a srba za ponovio neki oblik srboslavije pa makar i neokomunisticke.


registracija
27/7/09

columbo, 18.04.10. 21:35

Naravno da je SDP ljubomoran na sjajne uspjehe cedne Jace koja tako mudro vodi HDZ na srecu i radost svih nas. Cudan smo mi svijet, zaista. Ne samo sto smo nezahvalni nebesima na ovim blagodatima, nego jos nasjedamo podmetanjima...A tako nam je divno i nista nas nista kao ne boli i svi smo kao radosni i svima je kao dobro. Zivjela Kosor! Zivio HDZ!
Sve je ovo djelo velikoga tate, prezime mu znate. Aplauz se prolama do neba...


registracija
14/11/07

laufer, 18.04.10. 21:39

Što bi ti, Vinko, radio u životu bez "Srba" i "komunista"?
Tko bi ti bio dežurni krivac za tvoj jadni, opterećeni, ograničeni život?


registracija
7/9/07

Vinogradar, 18.04.10. 22:35

Ljudi su fučkali Premijerki nezadovoljni kaj im ukida krizni porez - harač - od 2 posto na plaće i mirovine od 3 do 6 tisuća. Bili su veseli i sretni kad je porez uveden i sada su razočarani. Nadajmo se da će već naći načina nekim novim nametom usrećiti hrvatski narod.


registracija
9/8/09

vinko12, 18.04.10. 23:25

lauferu ako nemas pametniji komentar o temi nemoj se ni javljati. Je li si placen od sdp-ea po broju javljanja ili po sadrzaju clanka o kome dajes komentar?
Usput da ti bude jasnije, tebi i tvojoj bratiji: Osnova demokracije je izgradjena na temeljima antifasizma i antikomunizma, odnosno protiv svih mogucih totalitarnih sustava.


registracija
14/11/07

laufer, 18.04.10. 23:49

Kao što rekoh, Vinko, što bi ti bez "esdepeja"?
Tvoj svijet isključivo funkcionira po principu "neprijatelja" i "plaćenika".
Jednostavno i ograničeno.
Klasična odlika zatucanih "domoljuba". Možeš im kenjati po glavi, ali ako drek dolazi iz adezejskog dupeta, sve je OK.
What a wonderful world.


registracija
20/2/10

nulajedan, 19.04.10. 09:31

lauferu a šta bi ti bez "ustaša" i "hrvatskih nacionalista" koji su krivi za sve tvoje probleme


registracija
14/11/07

laufer, 19.04.10. 10:00

nulajedan - glupa analogija.
za probleme Hrvatske jesu krivi nacionalisti na vlasti - tko je proveo lopovsku privatizaciju, tko je petljanjem po BiH devedesetih doveo Hrvatsku u političku i ekonomsku izolaciju, tko je upropastio hrvatsku privredu, opljačkao umirovljenike, tko je ustoličio korupciju kao regularni trošak u poslovanju... da ne nabrajam, ima toga.
Jesu li za to krivi "komunisti" koji su otišli s vlasti prije dvadeset godina?
ZNA SE tko je obnašao vlast svih ovih godina.
Ustaše ne spominjem nigdje, jer su oni završena priča prije šezdeset godina, za njima plače Vinko i njemu slični.


registracija
20/2/10

nulajedan, 19.04.10. 10:20

politička korupcija je inače najizraženija bila u jugi i tada nisi mogao praktički ni disati ako nisi bio član partije, šta je sa tisućama velikih stanova na najboljim lokacijama koji su podijeljeni "zaslužnim" partijcima i udbašima itd.,o tome se nije smjelo pisati tada a ne piše se ni danas,nemoj poistovjećivati nečiju političku orijentaciju s kriminalom i lopovlukom jer i sam znaš da su svi političari manje više osobe sličnog karaktera,a politička uvjerenja su eto tako da narod može za nekog glasati, IDS je naprimjer jedna od najliberalnijih stranaka u HR ali ne bi previše o njihovom poštenju i moralu


registracija
14/11/07

laufer, 19.04.10. 15:51

nulajedan - mi živimo danas.
Kakve veze ima što je bilo prije dvadeset ili više godina? Ako nešto DANAS u državi ne valja, pa valjda je odgovoran onaj tko DANAS vodi državu...?
Stalno okrivljavati nekoga u prošlosti za današnje propuste i lopovluke je prevršilo svaku mjeru.
Da, bilo je tako kako kažeš.
Ali oni u Jugi su bili male bebe prema ovim današnjim majstorima - premda to nije uopće važno.
Pa nije valjda Tito odgovoran što je danas neki "Polančec" upropastio neku firmu i zamračio milijune?
Danas je uopće smiješno pričati o nekakvim "komunistima", ali okrivljavati te imaginarne "komuniste" za propuste vladajućih, priznaćeš da je besmisleno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika