21.04.2010. / 13:04

Autor: Hina

Vulkanski pepeo zrakoplovne prijevoznike stajao više od 1,1 milijardi eura

Vulkanski pepeo prouzročio je veću krizu od terorističkog napada na SAD 2001. godine

Giovanni BisignaniGiovanni BisignaniMeđunarodna udruga zračnih prijevoznika IATA prognozirala je u srijedu da su gubici tih tvrtki povezani s krizom koju je uzrokovao oblak vulkanskog pepela do utorka iznosili više od 1,7 milijardi dolara (1,1 milijardu eura).

"Najgore je što je kriza zahvatila 29 posto svjetske avijacije i prizemljila 1,2 milijuna putnika dnevno", rekao je glavni direktor i izvršni direktor IATA-e Giovanni Bisignani u priopćenju.

Ponovio je da je kriza teže pogodila zračni promet nego teroristički napadi na SAD od 11. rujna 2001., kada su u trodnevnom razdoblju od 17. do 19. rujna, kada su poremećaji u prometu bili najopsežniji, gubici iznosili 400 milijuna dolara dnevno.

Bisignani je od vlada europskih zemalja zatražio da hitno razmotre mogućnosti za naknadu gubitaka kompanijama. Vlada Sjedinjenih Država je s pet milijardi dolara pomogla aviokompanijama da nadoknade gubitke nastale nakon 11. rujna, a financijsku pomoć pružila im je i Europska unija.

Vezane vijesti

Lufthansa odustaje od bio-goriva

Lufthansa odustaje od bio-goriva

U petak na aerodromu u Frankfurtu na Majni spremnik jednog zrakoplova tipa Boeing 747 (let preka Washingtona) servisno osoblje će napuniti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika