30.04.2010. / 15:00

Autor: Hrvoje Šimičević

Jelušićeva kolekcija satova: Ili su kopije ili je SDP-ovac naišao na pijanog prodavača

Ivo Jelušić posjeduje satove Tag Hauer i Panerai, koji zajedno koštaju najmanje 30 tisuća kuna, ali se oni ne nalaze u njegovoj imovinskoj kartici, premda po zakonu moraju. Ili posjeduje kopije, ali iz nekog razloga to ne želi priznati?

Ivo Jelušić sa satom marke Tag Hauer, model Monaco. Cijena originala: Oko 15 tisuća kunaIvo Jelušić sa satom marke Tag Hauer, model Monaco. Cijena originala: Oko 15 tisuća kunaPremda u svojoj omanjoj urarskoj kolekciji ima najmanje dva sata čija vrijednost - u slučaju da se radi o originalima - nadilazi 20 tisuća kuna po komadu, dogradonačelnik Zagreba i jedan od kandidata za šefa SDP-a u hrvatskoj metropoli Ivo Jelušić nije ih naveo u svojoj imovinskoj kartici, iako zakon obvezuje političke dužnosnike da prijave sve pokretnine koje su procijenjene na iznos veći od 10 tisuća kuna. Ipak, ukoliko se u obzir uzmu odgovori koje nam je po ovom pitanju izrekao nekadašnji bliski suradnik Milana Bandića, ti su satovi na tržištu precijenjeni, jer ih je on dobio za nevjerojatnu bagatelu, takoreći besplatno. Ili je to, ili su satovi nabavljeni na crno (odnosno nezakonito) ili Jelušić na ruci nosi kopije barem dvaju skupih marki, što je znatno realnija priča. Međutim, u razgovoru za ovaj portal on nam nije naznačio da se radi o potonjem scenariju.

Riječ je naime o luksuznim ručnim satovima marki Tag Hauer i Panerai, koje zasigurno nećete vidjeti na ručnom zglobu prosječnog građanina ove zemlje. Najjeftiniji model marke Panerai na tržištu košta 21. 790 kuna, dok se Tag Hauer može naći za nešto manje novce, jer jeftiniji primjerak košta oko 10 tisuća kuna. Dakle, ova dva sata u najjeftinijem scenariju zajedno koštaju oko 30 tisuća kuna, što je znatno veća suma od one koja se treba prijaviti u imovinsku karticu.

Ipak, izgleda da je Jelušić negdje naišao na debelo sniženje ili barem totalnu rasprodaju, u idealnom slučaju u nekom netom propalom dućanu u kojem je vlasnik tom prilikom bio pijan. "Panerai sam kupio prije negdje tri godine za nešto više od 300 eura, ne sjećam se više gdje. Za marke i cijenu ovih ostalih nisam siguran, ali mislim da niti jedan nije skuplji od ovoga. Mislim da ukupna cijena svih satova ne prelazi 10 tisuća kuna. Većinu mi ih je žena poklonila, a ne bi od mene bilo pristojno pitati koliko ih je platila. ", istaknuo je Jelušić, koji se nasmijao kada smo mu rekli da sličan model marke Panerai s kojim je on jednom prilikom fotografiran na tržištu košta oko 4 tisuća eura. "Žena mi nikad ne bi dopustila da toliko platim sat", kazao je Jelušić, dodajući kako ga ni on sam vjerojatno nikad ne bi kupio, obzirom da 'nije neki kolekcionar satova'. "Te sam satove dobio na poklon, a da se mene pita, radije bi da su mi dali nešto drugo", rekao je ovaj SDP-ovac, koji je obećao da će nam u prvoj prilici poslati sve podatke o satovima koje posjeduje.

Vezane vijesti

Đukanović krenuo Sanaderovim stopama

Đukanović krenuo Sanaderovim stopama

Bivši predsjednik crnogorske države i vlade i sadašnji čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nosi na lijevoj ruci sat… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 30.04.10. 20:25

Ma kakve su ovo gluposti??? Pa tko još gleda kakav tko ima sat na ruci!!


registracija
30/4/10

fot, 30.04.10. 21:38

Meni su ukrali sat Tag Hauer Monaco, ovim putem molim g. Jelušića da provjeri nije li njegov kupljen na crnom tržištu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika