02.05.2010. / 21:24

Autor: Ana Smrečki, Hina

Burne reakcije nakon huliganskih nereda: Mijenjati zakon i ovlasti policije

Da Zakon o navijačima mora biti rigorozniji, mišljenja je i ministar policije Tomislav Karamarko. Kao i premijerka Kosor, ministar Karamarko poručuje da se mora regulirati i Zakon o policiji, čijom izmjenom predlaže veće ovlasti od postojećih. Otkriva da je već formirana radna skupina koja radi na novom Zakonu o policiji

Huliganski neredi na nogometnim utakmicama podijelili Kosor i JosipovićaHuliganski neredi na nogometnim utakmicama podijelili Kosor i JosipovićaNe jenjavaju reakcije političara nakon još jednog sukoba huligana na utakmici Dinamo - Hajduk na Maksimiru. Predsjednik Josipović poručio je onima koji su se ogriješili o zakon da budu spremni na odgovarajuće kaznene sankcije. Na pitanje treba li mijenjati Zakon o navijačima, Josipović je odgovorio kako je postojeći zakon korak naprijed u odnosu na ono što je bilo prije. Međutim, smatra da nije uvijek dovoljna samo povedba zakona, poručujući da nije sve u promjeni zakona. Ističe da je u ovom slučaju očito zakazala odgojna komponenta, zaključujući da trebamo imati dobru preventivu.

Već se radi na novom Zakonu o policiji

Premijerka Kosor u slučaju huliganski nereda ima nešto oštriji stav. Najavljuje oštrije i odlučnije korake u borbi protiv huliganstva na nogometnim stadionima. Za razliku od predsjednika Josipovića, ona smatra moramo mijenjati zakon i ovlasti policije. Poručuje da svaki službenik, čiji je posao štititi hrvatske građane, pa tako navijače i materijalna dobra mora prije svega biti siguran.

Da Zakon o navijačima mora biti rigorozniji, mišljenja je i ministar policije Tomislav Karamarko. Kao i premijerka Kosor, ministar Karamarko poručuje da se mora regulirati i Zakon o policiji, čijom izmjenom predlaže veće ovlasti od postojećih. Otkriva da je već formirana radna skupina koja radi na novom Zakonu o policiji.

HHO: Sankcionirati zlouporabu najvijanja

Povodom subotnjih huliganskih izgreda na utakmici Dinamo - Hajduk oglasili su se čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora. Predsjednik i glavni tajnik Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su priopćenje u kojem osuđuju divljačko ponašanje na Maksimiru koje, kako kažu nipošto ne smije ostati nekažnjeno. Zaključuju da će učiniti sve kako bi pomogli hrvatskim vlastima da se svaka buduća zloupotreba navijanja najstrože sankcionira.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika