25.05.2010. / 14:21

Autor: Nacionalova redakcija

Val nasilja nad spomenicima: U Ravnoj Gori srušen spomenik pripadnicima NOB-a

Kako to uobičajeno biva, počinitelji još nisu poznati pa je policija krenula u potragu

Foto: Ilustracija (www.lipe.hr)Foto: Ilustracija (www.lipe.hr)Nastavlja se val vandalskog iživljavanja nad spomenicima i nekretninama diljem Republike Hrvatske. Nakon prošlomjesečnog uništavanja 12 spomenika na osiječkom židovskom groblju, lomljenja spomenika ubijenim srpskim civilima u Varivodama, i potom prekjučer, oslikavanja pravoslavne crkve u Borovu selu sa kukastim križevima i ustaškim znakovljem, sinoć su nepoznati vandali u centru Ravne Gore oštetili spomenik borca s puškom u ruci podignut u čast pripadnicima NOB-a.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, kip je srušen s mramornog postolja i pritom teško oštećen, no točna visina štete još nije utvrđena. Inače, oštećeni spomenik je postavljen u ulici Ivana Gorana Kovačića, u kojoj se nalazi i općinska zgrada. Kako to uobičajeno biva, počinitelji još nisu poznati pa je policija krenula u potragu.

Vezane vijesti

Četiri 'C' na spomeniku hrvatskim redarstvenicima

Četiri 'C' na spomeniku hrvatskim redarstvenicima

Na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika u Borovu sinoć su sprejem ispisana četiri ćirilična slova "C" i "Srbija" te su razbacani… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika