28.05.2010. / 23:01

Autor: Nacionalova redakcija

1. HMNL, finale: Nacional pobijedio Brodosplit u Zagrebu

U prvoj finalnoj utakmici Nacional je teže od očekivanog svladao Brodosplit inženjering rezultatom 2:1 i poveo u finalnoj seriji

Nacional je pobijedio s 2:1Nacional je pobijedio s 2:1U prvoj finalnoj utakmici Nacional je teže od očekivanog svladao Brodosplit inženjering rezultatom 2:1 te je tako poveo u finalnoj seriji koja se igra na dvije pobjede.

Od samog početka se vidjelo da će u prvoj utakmici obje momčadi igrati sa dosta opreza. Nacional je krenuo agresivnije al je taj pritisak laganoi pao i gosti iz Splita uspijevaju iz dva kontranapada zaprijetiti golmanu Stojkiću. U 8. minuti Šimurina je doveo Nacional u vodstvo. Grdović je sutirao prema vratima inženjera, a na odbijenu loptu je natrčao Šimurina i pogodio za veliko slavlje Nacionala. Nakon toga Nacional je krenuo još ofenzivnije i u narednim minutama stvarao pritisak koji nije urodio pogotkom.

U 13. minuti Matija Capar je izašao sam iskosa sa desne strane pred Jukića a golman gostiju ga ruši narubu šesterca i dobija žuti karton, a minutu kasnije požutio je i Grdović nakon prekršaja na Marinoviću. Žuti karton Duje Bajruševića u 14. minuti unijeo je dodatnu nervozu u utakmicu. U jednom duelu Bajrušević je nesmotreno udario Capara laktom u glavu i dobio žuti karton koji mu onemugućava igranje u uzvratu jer mu je to bio treći. Do kraja poluvremena obje momčadi su imale svoje prigoda u kojima su se istaknuli vratari obje momčadi.

U nastavku su mnogobrojni gledatelji gledali potpuno otvorenu utakmicu sa nešto većom dominaciom domaćina. U 33. minuti Nacional je povećao prednost preko Nenea koji glavom pogađa za 2:0. Tri minute kasnije Bajrušević je krenuo u kontranapad i odhrvao se obrani domaćina i pogodio za smanjenje vodstva na 2:1. Minutu nakon toga suci su žutim kartonom kaznili očito simuliranje Tomičića koji je pokušao iznuditi prekršaj za peti akumulirani prekršaj. Nakon Bajruševića gosti su za uzvrat izgubili i Tomićića (tri žuta) te znatno umanjili izgleda za povoljan rezultat. Nakon toga gosti uvode golmana-vratara i neuspješno pokušavaju doći do poravnanja. U posljednjoj minuti susreta Grdović je ukrao loptu posljednoj liniji gostiju i krenuo prema golu, al ga prekršajem zaustavlja Tomičić i dobija drugi žuti karton. Posljednju minutu Nacional je igrao sa igračem više i sačuvao loptu daleko od igrača gostiju za veliku prednost i vodstvo od 1-0 u seriji.

Druga utakmica je na rasporedu u utorak u Splitu. Nacional u Split putuje bez Grcića koji je danas zadobio ozljedu zadnje lože, dok zbog kartona splićani ne mogu računati na Tomičića i Bajruševića.

Tiago Polido:" Uh, vrlo tvrda utakmica i to je ono što nama fali tijekom cijelog prvenstva. Zbog velikog uloga osjećao se oprez kod svakog poteza igrača obiju momčadi. Vaseli me izvrsno popunjena dvorana Doma sportova i fenomenalna podrška koja nam je nedostajala tijekom cijele sezone."

ZAGREB, Dom sportova II
Gledatelja: 800

NACIONAL: Stojkić, Humar, Capar, Nene, Suton, Ku.Morina, Šimurina, Ko.Morina, Grdović, Grcić, Šestić, Novak. Trener: Tiago Polido

BRODOSPLIT INŽ.: Jukić, Burđelez, Juras, Lucić, Osibov, Rozić, Banić, Tomičić, Nilandžić, Marinović, Bajrušević. Trener: Alen Delpont

STRIJELCI: 1:0 Šimurina 9', 2:0 Nene 33', 2:1 Bajrušević 36'.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika