30.06.2010. / 19:55

Autor: Nacionalova redakcija

Loše vijesti za premijerku: Kosor gubi popularnost, SDP 10 posto ispred HDZ-a

Istraživanje pokazuje i kako bi da se danas održavaju izbori, lijevi blok (SDP, HNS, IDS, HSU) osvojio 44,7 posto, a desni (HDZ, HSS, HSLS) 30,7 posto

Jadranka KosorJadranka KosorRejting predsjednice Vlade Jadranke Kosor, pokazuje istraživanje IPSOS Pulsa za Novu TV za lipanj, danas je jednako nisko kao što je bio prije godinu dana kada joj je Sanader prepustio vođenje Vlade i kada nije bilo previše onih koji su vjerovali da to može uspješno raditi.

Premijerki se rejting u posljednjih pola godine gotovo prepolovio i sada o njoj samo 39 posto građana ima pozitivno mišljenje. U svibnju je o njoj pozitivno mišljenje imalo 45 posto građana dok je u veljači čak 77 posto građana imalo pozitivno mišljenje.

Najpozitivniji političar je predsjednik Ivo Josipović, njega podržava 80 posto građana, dok Zorana Milanovića pozitivno gleda 45 posto građana.

Istraživanje agencije Ipsos Puls za Novu TV pokazuje da se SDP sve više udaljava od HDZ-a. SDP tako sada podržava 34,7 % građana a HDZ je pao na 24,5 % podrške, pa ih sada dijeli gotovo 10 posto razlike. U svibnju su HDZ i SDP bili gotovo poravnati kada je SDP bio prvi s 30 % a HDZ odmah iza sa 28 %.

Na trećem mjestu je HNS sa 6,6%, HSS na četvrtom s 6,5 %, HSP na petom mjestu sa 4 % dok je HSU na šestom sa 3,9 %.

Istraživanje pokazuje i kako bi da se danas održavaju izbori, lijevi blok (SDP, HNS, IDS, HSU) osvojio 44,7 posto, a desni (HDZ, HSS, HSLS) 30,7 posto.

Ovo istraživanje je pokazalo da 67 posto građana u lipnju smatra da se zemlja kreće u pogrešnom smjeru, dok 22 posto smatra da se ipak kreće u dobrom smjeru, 12 posto ne zna u kojem smjeru se kreće.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 30.06.10. 20:08

samo dajde drukajte za kukuriku koaliciju uzalud nikad oni neče na vlast smešni ste sa tim anketama


registracija
2/12/09

gromco, 30.06.10. 20:16

@ tcmarkosheshtcetry...
s tim aktualnim facama trenutna oporba, ni tvoji vladajutci vishe nemogu poene prikupit,... zato ja velim uz referendum i izbori. ja osobno budem za crnog cigana glasal sam da ove sve skupa vishe negledam.
bitch.


registracija
30/6/10

petrus7, 30.06.10. 20:42

ČMARKO64 kako si jadan. Jel ti moraš biti tu i podržavati bjeloglavu kokoš ili si dovoljno glup da to samonicijativno radiš?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika