30.06.2010. / 23:54

Autor: Ana Smrečki

Namještanje nogometnih utakmica dogovaralo se u šiframa preko mobitela

Kulen je značio 1000 eura, auto dogovor oko namještaljke, portir je označavao golmana, krumpiri pak broj golova, a crnac podmićenog igrača. Auto je u dobrom stanju ili Passat je dobar, značilo je da je sve dogovoreno. Auto je u kvaru, nema vozača, bila je pak jedna od šifri da dogovor otpada

Igrač NK Croatia Sesvete Mario Čižmek priznao je većinu optužbi, između kojih i primanje mita za poraze, među kojima je i utakmica protiv NK RijekaIgrač NK Croatia Sesvete Mario Čižmek priznao je većinu optužbi, između kojih i primanje mita za poraze, među kojima je i utakmica protiv NK RijekaNamještanje nogometnih utakmica kojima se sada u sklopu akcije Offside bave policija i USKOK, dogovaralo se preko mobitela, a vrlo često koristile su se šifre kojima se pokušalo sakriti tijek razgovora. Tako se primjerice umjesto namještanja rezultata, govorilo o kulenu ili pak kupnji automobila marke Passat ili Mercedes. Jutarnji list u posjedu je transkripta telefonskih razgovora između Vinka Šake, Marija Čižmeka, Jasmina Agića, te Ivana Banovića.

Kulen je značio 1000 eura, auto dogovor oko namještaljke, portir je označavao golmana, krumpiri pak broj golova, a crnac podmićenog igrača. Auto je u dobrom stanju ili Passat je dobar, značilo je da je sve dogovoreno. Auto je u kvaru, nema vozača, bila je pak jedna od šifri da dogovor otpada. Razgovori su ponekad izmicali kontroli, pa su se direktno spominjali euri, rezultati ili klađenje.

Osumnjičeni operirali i van granice Lijepe naše

Prijevare na kladionicama, prema pročitanim transkriptima pokazuju da su prevaranti iz četiri kluba 1. HNL surađivali i na međunarodnoj razini, pa su preko pojedinaca u određenim zemljama odrađivali namještanje utakmica na njihovu terenu. Osumnjičeni su tako bili u kontaktu s osobama u drugim državama u kojima kladionice u svojoj ponudi imaju utakmice 1. HNL.

Osim Hrvatske i Slovenije, čak se spominju i Irska, Singapur, Makedonija, Mađarska i Crna gora. Igrač NK Croatia Sesvete Mario Čižmek priznao je većinu optužbi, između kojih i primanje mita za poraze, među kojima je i utakmica protiv NK Rijeka. Igrač NK Croatia Sesvete Jasmin Agić za poraz u Vinkovcima dobio je od Cibalije tri tisuće eura, a za poraz protiv NK Rijeka isplaćeno mu je šest tisuća eura.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika