02.07.2010. / 16:21

Autor: Nacionalova redakcija

IPA projekt u Kninu vrijedan 15,67 milijuna eura

Zainteresirani izvođači radova svoje ponude mogu poslati do sredine rujna a početak radova predviđa se za početak sljedeće godine. Očekivano trajanje radova na dogradnji i rekonstrukciji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže je 17 mjeseci

Josipa RimacJosipa RimacPredstavnici Hrvatskih voda posjetili su jučer Knin gdje su, zajedno s potencijalnim ponuditeljima obišli lokacije vezane uz radove dogradnje i rekonstrukcije vodoopskrbne i kanalizacijske mreže grada Knina. Ovi radovi sastavni su dio projekta ''Unaprjeđenje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava sa uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za grad Knin''.

Navedenim projektom predviđena je sanacija cjelokupne vodovodne mreže na području grada, rekonstrukcija većeg dijela kanalizacijskog sustava (manji dio predviđen je za sanaciju) te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kapaciteta 20 tisuća stanovnika. Ukupna vrijednost projekta iznosi 15,67 milijuna eura, od čega se kroz IPA fond financira 8,78 milijuna eura, dok ostatak pokrivaju nacionalna sredstva.

Po obilasku lokacija sudionike je primila i gradonačelnica Knina, Josipa Rimac koja je istaknula: «Kanalizacijska i vodovodna mreža na području grada Knina u ovom su trenutku jedan od najvećih problema za grad jer su zbog starosti i dotrajalosti u vrlo lošem stanju. Vjerujem kako će realizacija cjelokupnog projekta znatno poboljšati kvalitetu života svih stanovnika grada, te će pozitivno utjecati na razvoj gospodarstva i turizma s obzirom da ćemo kroz ovo ulaganje očuvati i okoliš, pogotovo rijeku Krku.»

Zainteresirani izvođači radova svoje ponude mogu poslati do sredine rujna a početak radova predviđa se za početak sljedeće godine. Očekivano trajanje radova na dogradnji i rekonstrukciji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže je 17 mjeseci.

Vezane vijesti

Slavonskom Brodu 3,5 milijuna kuna vrijedna kanalizacijska vozila

Slavonskom Brodu 3,5 milijuna kuna vrijedna kanalizacijska vozila

Komunalno poduzeće "Vodovod" iz Slavonskog Broda od danas je opremljeno sa tri nova vozila vrijedna više od 3,5 milijuna kuna (470.194 eura). Na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika