04.07.2010. / 09:47

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Ultimatum iz HSLS-a: Želimo 'pravi rebalans' već ovaj mjesec

Kosor je istaknuo kako je HSLS i prije samog HDZ-a podržao Vladine antirecesijske mjere poručivši da će ta stranka stajati uz Vladu sve dok se bude provodio antirecesijski program

Jadranka i Darinko KosorJadranka i Darinko KosorHrvatska socijalno liberalna stranka (HSLS) inzistirat će da rebalans državnog proračuna bude već u srpnju jer nema niti jednog razloga da se čeka jesen, izjavio je u Vukovaru predsjednik stranke, Darinko Kosor.

U izjavi novinarima na obnoviteljskoj skupštini vukovarskog ogranka HSLS-a, Kosor je također kazao kako HSLS očekuje da Vlada predloži "pravi rebalanas, ne za 60 milijuna već za nekoliko milijardi kuna".

Na pitanje novinara, hoće li HSLS izaći iz koalicije s HDZ-om i pridružiti se SDP-u i HNS-u, rekao je kako je "HSLS isključivo za HSLS".

Istaknuo je kako je HSLS i prije samog HDZ-a podržao Vladine antirecesijske mjere poručivši da će ta stranka stajati uz Vladu sve dok se bude provodio antirecesijski program.

"Nešto malo se mjera iz tog programa provodi ali ne zadovoljavajućom brzinom. Nadamo se da će se ta dinamika ubrzati i to nije samo moj komentar, već i komentar dijela članova HDZ-a. Svi uviđamo da je situacija teška, da na jesen može biti puno gora i da u pitanje može doći isplata plaća i mirovina", zaključio je dodajući kako "nitko ne želi negativan scenarij te je nužno ubrzati provođenje mjera".

Također je ocijenio kako je HSLS u Vukovarsko-srijemskoj županiji u usponu te je trenutačno "druga ili treća politička stranka" po snazi u toj županiji.

Za predsjednika vukovarskog ogranka stranke izabran je Zdravko Marošević, koji se u govoru založio za ravnomjeran razvoj gradskih četvrti u Vukovaru te suradnju s svim političkim strankama koje djeluju na području grada.

Ogranak HSLS-a u Vukovaru osnovan je još devedesetih godina a s aktivnim radom prestao 2000. godine.

Vezane vijesti

Vladi slabašna trojka

Vladi slabašna trojka

Mjesečno istraživanje javnog mnijenja CRO Demoskop, obuhvatilo je mišljenje hrvatskih građana prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti u… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 04.07.10. 10:02

A koga briga što vi želite?

Mala prodana stranka koja jedino zaslužuje da propadne.


registracija
30/6/10

petrus7, 04.07.10. 10:29

VI da ste pametni vi biste napustili koaliciju, srušili vladu i da se raspišu novi izbori kako bi se ova nesposobna banda otjerala. Kad to napravite onda ćemo vas smatrati nekom strankom. Dotle ste gamad velika.


registracija
30/5/10

ropan, 04.07.10. 10:36

Tako je, petrus7.
Ja samo ne znam što više drži "društvo" na okupu. Da li se čelnici malih stranaka boje i vlastitog gubitka na izborima ili što?
Situacija se mora spašavati brzo i što prije.


registracija
31/1/10

STTony, 04.07.10. 11:33

petrus7, ovi na sreću ne odlučuju o ničemu jer nemaju dovoljno zastupnika u saboru za tako nešto.

HSS ima, ali i oni znaju da kad siđu s vlasti da se neće više tako brzo vratiti u nju pa im se baš i ne da to napraviti.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 04.07.10. 11:49

Jedini način da HSLS preživi iduće izbore je da odmah izađe iz koalicije.Ne odmah, nego jučer.
Nije mi jasno što to drži koaliciju na okupu?Zar stvarno vjeruju Kosorici i HDZ-u?Ako je odgovor da,onda se radi o čistoj gluposti.
Onaj koji sruši ovu vlast bit će nagrađen od naroda.
Darinko,ne čekajte!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika