06.07.2010. / 08:40

Autor: Nacionalova redakcija

Kraj bježanju preko granice: Gucić će biti prvi kojeg će Srbija izručiti Hrvatskoj

Gucić bi trebao biti prvi s obzirom da je protiv njega pokrenuto nekoliko kaznenih postupaka. Gucić ima srbijansku putovnicu jer potječe s Kosova. Osuđen je na dvije godine zatvora zbog podmićivanja sudskog vještaka

Josip GucićJosip GucićHrvatski tajkun iz 90-ih protiv kojega je pokrenuto nekoliko kaznenih postupaka, Josip Gucić, mogao bi biti prva osoba koju će Srbija, primjenjujući nedavno potpisan Sporazum o izručivanju vlastitih državljana, izručiti Hrvatskoj, doznaje Večernji list.

Prema podacima MUP-a i Ministarstva pravosuđa Hrvatske, hrvatska je policija raspisala tjeralice protiv šezdesetak osoba koje imaju srpsko državljanstvo, ali prema Sporazuma o izručenju, možemo tražiti ekstradiciju njih dvanaest.

Gucić bi trebao biti prvi s obzirom da je protiv njega pokrenuto nekoliko kaznenih postupaka. Gucić ima srbijansku putovnicu jer potječe s Kosova. Osuđen je na dvije godine zatvora zbog podmićivanja sudskog vještaka.

U tijeku je postupak protiv njega i još četiri osobe zbog krivotvorenja dokumentacije i zloporabe položaja pri privatizaciji Osječke pivovare. U Rijeci mu se sudi jer je kao šef Brodokomerca na nezakonit način stekao stan u Rijeci.

Gucić je u Srbiju pobjegao 2008. godine te poručio da se ne misli odazivati sudskim pozivima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika