06.07.2010. / 12:34

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Hebrangov obračun s SDP-om: 'Napadima na vladu skreće pažnju sa svojih afera'

Riječke je SDP-ovce optužio da napadom na vladu žele skrenuti pažnju s istraga o sumnjama za korupciju i kriminal u Riječkim Tržnicama te komunalnim tvrtkama u tom gradu kojim upravlja SDP (Jovanović je dogradonačelnik), kao i za aferu Daimler "i svega što ih očekuje"

Andrija HebrangAndrija HebrangSaborski Klub HDZ-a danas je kao dezinformacije i neistine odbacio učestale prozivke SDP-a na račun vlade i njezinog Programa gospodarskog oporavka, a to što ti napadi uglavnom dolaze iz riječkog SDP-a tumače time da SDP-ovci napadima na vladu žele skrenuti pažnju s istraga o aferama koje tresu Rijeku.

Predsjednik Kluba HDZ-a Andrija Hebrang je na konferenciji za novinare redom odbacivao optužbe koje su na jučerašnjem i ranijim obraćanjima medijima u Rijeci iznosili SDP-ovi zastupnici Slavko Linić i Željko Jovanović.

Na njihove optužbe o nekvalitetnom Programu gospodarskog oporavka odgovorio je pohvalama koje su tom vladinom programu dali Svjetska banka i MMF, a koje, istaknuo je, svjedoče o stručnosti vlade i njezinih mjera za izlazak Hrvatske iz krize.

Nezaposlenost u prosjeku EU

Naglasio je da vlada stalno prati zbivanja u svijetu i pokušaje brojnih vlada za izlazak njihovih zemalja iz krize, a da i svjetski stručnjaci još iznalaze načine kako to učiniti vidi u činjenici da se ni skupina G20 još nije oko toga uspjela dogovoriti.

Hebrang dezinformacijom i neistinom SDP-a naziva i prozivke o odgovornosti vlade za gubitak 100 tisuća radnih mjesta, ističući da je Hrvatska s 9,4 posto nezaposlenih u prosjeku EU, gdje je nezaposlenost 9,7 posto, a i u SAD-u je prešla 9 posto.

Vlada, dodao je, nije odgovorna ni za 30 milijardi kuna neplaćenih dugova prema državi, kako to tvrde riječki SDP-ovci, jer je s 1,8 milijardi kuna dugove javnih poduzeća smanjila na 120 milijuna, a HEP više nema dugova. "Dug je u privatnom sektoru i na to vlada ne može i ne smije utjecati, osim u kontroli zakonitosti poslovanja, a to bi gospoda Linić i Jovanović trebali znati", poručio je.

SDP-ove mjere -mjere 'nestručnih i neznalica'

Kao razlog vladinog neprihvaćanja ni jedne SDP-ove antirecesijske mjere Hebrang je naveo da su to mjere "nestručnih i neznalica". SDP-ov prijedlog za smanjenje doprinosa nazvao je nekorektnim i nepolitičnim, budući da, kazao je, nije navedeno kako namaknuti četiri milijarde kuna koliko bi zbog takve mjere, primjerice, izgubilo zdravstvo.

Politikantstvom je ocijenio i SDP-ov prijedlog o oporezivanju kapitalne dobiti, ističući da burzovni promet u ovoj situaciji treba stimulirati, a ne oporezivati.

Na prozivke da vlada nije smanjila državnu upravu, Hebrang kaže da najavljena mjera o 5-postotnom smanjenju zaposlenih u upravi za sobom mora vući i socijalno zbrinjavanje tih ljudi, te da vlada iznalazi rješenja za to namaknuti dvije milijarde kuna.

'Neka SDP bude konstruktivna oporba'

Riječke je SDP-ovce optužio da napadom na vladu žele skrenuti pažnju s istraga o sumnjama za korupciju i kriminal u Riječkim Tržnicama te komunalnim tvrtkama u tom gradu kojim upravlja SDP (Jovanović je dogradonačelnik), kao i za aferu Daimler "i svega što ih očekuje".

"Pozivamo ih da budu konstruktivna, a ne destruktivna oporba", poručio je Hebrang SDP-u.

I HDZ-ov zastupnik Branko Bačić kazao je da se djelovanje oporbe svodi na politikantske pokušaje omalovažavanja svega što radi vlada, te uzaludnu raspodjelu ministarskih fotelja nakon izbora.

Riječi hvale za Kosor

Istaknuo je da mjere za izlazak iz krize podrazumjevaju i one nepopularne, te da je vlada zbog toga ranjiva, ali i naglasio da se u teškoj situaciji i od oporbe očekuje da pokaže suodgovornost. "Ne očekujemo od SDP-a da plješće potezima vlade, ali da je više suodgovornosti dinamika izlaska iz krize sigurno bi bila brža", poručio je Bačić.

Hebrang i Bačić imali su samo riječi hvale za prvu godinu dana premijerke Jadranke Kosor, ističući, uz ostalo, njezine zasluge za uspostavu pravne države, održavanje Hrvatske "na površini" u vrijeme krize, te zamah u pregovorima s EU.

"Sve to jamči da će vlada do kraja mandata stabilizirati situaciju u Hrvatskoj", ocijenio je Hebrang.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 06.07.10. 15:07

Da nije napravio išta drugo osim što je bio šef liječničkog konzilija koji se brinuo o zdravlju Franje Tuđmana, Andrija Hebrang zaslužio bi da ga se Hrvati sjećaju: toliko laži koliko su Hebrang i njegov konzilij izrekli o zdravlju umirućeg Tuđmana nije izrečeno o zdravlju nijednog predsjednika države. Hebrang je i u vrijeme kada je Tuđman bio fizički na rubu, a psihički potpuno nesposoban razaznati što se događa oko njega i tko su ljudi koji ga okružuju, govorio da je “predsjednik u najboljoj formi”, odnosno “pet puta iznad ljudskog prosjeka”. Kasnije je sam Hebrang priznao da je Tuđman zbog metastaza na mozgu godinama bio nesposoban racionalno rasuđivati niti držati pod kontrolom ono što se oko njega, dakle u vrhu države događalo, ali on, kao šef njegovog liječničkog konzilija, ne osjeća se za to krivim.

S Miroslavom Tuđmanom osnovao je Udrugu za hrvatski identitet i prosperitet (HIP). “Shvatio sam da je ustaštvo pozitivan pokret, a da je komunizam negativan…”, rekao je 1995. godine
Dakle, HEIL-BRANG ,je jedan i jedini,Münchausen je za njega obični diletant.
Eto to je jedan od vođa ADZ-a.
Avaj,avaj.


registracija
11/1/10

fluid, 06.07.10. 15:20

Ne mogu vas nazvati gospodinom jer to niste.Svojim (Ne)djelima ste to do sada bezbroj puta dokazali.I nadalje ustrajete na tome da se obraćate Hrvatima kao likovima koji su niže vrste i bez zdrave pameti.Pokušavate lažno reći kako smo svi jednaki(ili isti).E nismo i nikada nećemo biti.Želim vam u životu toliko titula i doktorata da to ni u knjigu nemože stati.Svejedno ćete ostati mali primitivac koji je mnogo bio u stanju apsorbirati od pročitanoga ali nije znao to na ispravan način upotrijebiti.Žalosno mister "sitz Fleisch"! Vas tješi da niste sami.No nas ostale užasava i pomisao na samo još jednoga sličnog vama.A ima vas daleko više.Živi pakao ste u svojem inkvizitorskom kolu.


registracija
31/5/10

konj, 06.07.10. 15:38

Bacat ću koktele i razbijat mercedese...


registracija
30/6/10

petrus7, 06.07.10. 15:46

puši mi kurac doktore i ti i svi tvoji iz klike uključujući i bjeloglavu kokoš srpkinju.


registracija
23/10/09

spinner, 06.07.10. 16:05

hebranže, hebranže... mislim da ti se ćaća u grobu obrće od muke kaki mu je sin to ispa....


registracija
9/8/09

vinko12, 06.07.10. 16:11

Bravo Andrija, ti si jedini u saboru koji nesto znacis.
Udruzi nasu hrvatsku desnicu i ocisti HDZ od starih komunjara da se vec jednom rijesimo nase komunjarske gamadi koja je zauzela sve busije u medijima i drustvu. A neka i ovi komunjarsko-cetnicki dezurni sto postaju gore protiv tebe, krepaju od muke.


registracija
2/12/09

gromco, 06.07.10. 16:38

@ vinko12...
bravo majstore!. aaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
blesav i zatucan do iznemoglosty.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika