09.07.2010. / 09:58

Autor: Nacionalova redakcija

Problemi za HDZ: Nakon HSLS-a i Tanković prijeti izlaskom iz koalicije

Osim Tankovića iz redova ostalih manjina koji imaju ukupno osam ruku u Saboru za sada nema najava o uskraćivanju podrške Vladi. Premda su zastupnici srpske manjine, odnosno SDSS-a često otvoreno kritizirali neke poteze Vlade, ali i prijetili da će napustiti koaliciji, ipak to nisu nikada proveli

Šemso TankovićŠemso TankovićNakon HSLS-a, napuštanje vladajuće koalicije najavljuje još jedan partner - zastupnik manjina Šemso Tanković. HDZ-ova će Vlada nakon subote i odlaska liberala i dalje imati većinu u Saboru. Osim 66 zastupnika svoje stranke Jadranka Kosor sigurno može računati da će do kraja imati podršku šest HSS-ovaca, ali i manjinaca, odnosno barem njihova većeg dijela.

Ipak, ukoliko bi Tankovićevim putem krenuli i predstavnici drugih manjina, to bi dodatno moglo ugroziti podršku Vladi Jadranke Kosor. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Tankovićevo razmišljanje o napuštanju vladajuće koalicije potaknuto je nezadovoljstvom radom Ministarstva uprave ministra Davorina Mlakara. Tankovićevo razilaženje s Vladom moglo se naslutiti i kad se nije pojavio na glasanju o povjerenju novom ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću.

"Ako napustimo koaliciju, to će biti zbog Ministarstva uprave i ministra Davorina Mlakara. Zbog jednog rješenja koje smo dobili već idućeg tjedna na Predsjedništvu ću pokrenuti pitanje ostanka u vladajućoj koaliciji", rekao je Tanković za Jutarnji list.

Ako nakon liberala ode i Tanković, podrška HDZ-ovoj Vladi pasti na 79 zastupnika, što su samo dva više od potrebnog. Naravno, HDZ uvijek u pričuvi ima HDSSB i HSP čiji su zastupnici i do sada znali čuvati kvorum i osigurati donošenje nekih zakona kada ih nisu htjeli podržati koalicijski partneri.

Osim Tankovića iz redova ostalih manjina koji imaju ukupno osam ruku u Saboru za sada nema najava o uskraćivanju podrške Vladi. Premda su zastupnici srpske manjine, odnosno SDSS-a često otvoreno kritizirali neke poteze Vlade, ali i prijetili da će napustiti koaliciji, ipak to nisu nikada proveli. Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je kako "postoje mnogi razlozi za nezadovoljstvo", ali njihovi zastupnici po svemu sudeći ostaju uz Vladu.

Prije nekoliko dana objavljena je informacija da će Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a u subotu na sjednici Središnjeg vijeća u Rijeci predložiti odluku o napuštanju vladajuće koalicije. Kosorova je namjera da HSLS prije jesenskog rebalansa proračuna makne iz vladajuće koalicije za koju procjenjuje da je gubitnička te da se priključi oporbenoj koaliciji.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 09.07.10. 10:13

Samo tako Šemso. Napusti ove nesposobne besposličare. Jebem im sve živo i mrtvo.


registracija
16/6/10

medmed, 09.07.10. 10:21

a koji su ga ku*** i zvali pa vidimo sada da su to suncokreti i HSLS , i hrelja , i tanković , a tako će biti i sa srbima pupovcem i ekipom i netreba to trpati u desnicu , bolje biti oporba ali imati identitet nego biti na vlasti pod svaku cijenu, i neću brate mili glasti za ljevicu nipošto , ali bude li desnica koketirala sa ljigavcima poput darinka kosora , hrelje i tankovića neću ni njima dati glas, nego idemo se ujediniti sve Hrvatske stranke na jedno krilo i to desno i pobjedimo crvenu pošast koji hoće legalizirati droge, kurvarluk , pederluk, pedofiliju, usvajanje djece od strane pedera itd., slomimo ih zauvjek, jer što će nam oni donijeti osim toga što ćemo izgubiti identitet , a možda i državu jer će nas oni uvesti u "region" odcijepiti istru itd., to je banda crvena i nevjerujte im , ima nas HDZ, HSS,HSP itd. moj prijedlog je napraviti snažnu DEMOKRŠĆANSKU STRANKU u koju mogu samo oni koji su prošli lustraciju do devetog koljena , katolici i Hrvati, ali svi domoljubi u koaliciju desnice i pobjediti na slijedećim izborima te iz ustava izrijekom izbaciti anomalist poput pedera i ostali , izjednačiti sve građane dakle"..............svi Hrvatski građani bez obzira na vjeru i naciju su jednakopravni , bla, bla,.........službeni jezik samo hrvatski, a ako netko ima sredstava i želi njegovati nešto što nije domicilno neka to izvoli u svom prostoru i u svoje slobodno vrijeme kao što je neki jezik, ili neki drugi običaji itd......., te tako smanjiti komplikacije izbaciti gluposti koje nas opterećuju, a ako netko misli da tomu nije tako neka malo ode u europu pa neka tamo pokuša sa svojim divljaštvom na ulici i u javnosti opterećivati domicilno stanovništvo , naime u Francuskoj dođi u banku i počmi pričati na hrvatskom, srpskom, albanskom, odmah zovu muriju jer si im sumljiv i u pravu su, a vidi kod nas svaki ku*** priča kako hoće i radi što hoće , evo nedavno je jedna budaletina u virovitici istaknuo na balkonu jugoslovensku zastavu , pa to je trebala murija odmah ispendrečiti tako da to četničko govno piša krv do kraja života jer batina je iz raja izišla, nikoga ne vrijeđati svakoga cijeniti, ali u Hrvatskoj hrvatski, u Srbiji srpski, u Turskoj turski itd., ja da živim u srbiji ja bih to poštovao i nebi mi smetalo ništa što bi oni pjevali i pričali, a isto to bi tražio od svih građana Hrvatske.


registracija
16/6/10

medmed, 09.07.10. 10:22

petrus već vidim osmrtnicu sa tvojim imenom jer spodoba tvoje vrste sa toliko mržnje je suicidna i tvoj kraj je poznat, konopac


registracija
30/6/10

petrus7, 09.07.10. 11:58

medmed popuši mi kurčinu. Crkni skupa s istomišljenicima.


registracija
13/10/09

branimir, 09.07.10. 13:49

Lijepo sam svojevremeno rekao: UKINUTI POJAM NACIONALNE MANJINE. U Republici Hrvatsoj žive Hrvati i ostali narodi koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom i s kojom su solidarni u svemu. I još nešto. Molim da se jedanput zauvijek prestane s floskulom ' manjine su naše nacionalno bogatstvo'. Sjetimo se srpske koja nas je toliko obogatila da ne ćemo doći k sebi još desetljećima.


registracija
30/6/10

petrus7, 09.07.10. 15:21

medmed se raspisao, vidi se da je kradeze vojnik. Ja sam prije glasao za HDZ uvijek jer nisam htio za komunjare, ali ovaj put su sjebali sve i nema šanse da više dobiju glas od mene i moje obitelji. A takvih obitelji ima koliko hoćeš. A ti medmed si glup da vidiš to nego po naputku bjeloglave kokoši tu pišeš gluposti koje normalan čovjek ne bi nikad pisao. Tko glasa za HDZ proklet bio.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika