09.07.2010. / 16:30

Autor: Ivica Medo

Davis Cup: Srbija povela 1:0, Đoković pobijedio Ljubičića

Ivan Ljubičić izgubio je od Novaka Đokovića 3:0 u setovima (6:7 (3), 4:6, 1:6) u prvom meču četvrtfinala Davis Cupa između Hrvatske i Srbije

Ivan Ljubičić i Novak Đoković (Foto: Reuters)Ivan Ljubičić i Novak Đoković (Foto: Reuters)Ivan Ljubičić izgubio je od Novaka Đokovića 3:0 u setovima (6:7 (3), 4:6, 1:6) u prvom meču četvrtfinala Davis Cupa između Hrvatske i Srbije.

Meč je održan u polupraznoj Spaladium Areni u Splitu, u kojoj je bilo najviše 4000 gledatelja, što je prilično razočaravajuće s obzirom na velika očekivanja uoči dvoboja Hrvatske i Srbije.

U prvom setu Ljubičić je kod 1:0 u gemovima za Đokovića izgubio servis. Pri rezultatu 5:3 u gemovima Đokovič je servirao za set, no Ljubičić uspijeva vratiti break i nakon svoga servisa poravnava na 5:5. U tie-breaku prvog seta Đoković je odmah na startu uzeo dvaput Ljubičićev servis i na kraju je osvojio set sa 6:3 u tie-breaku.

U drugom setu Ljubičić je do 4:4 konstantno prijetio Đokoviću i bio je bliži breaku, no tada ga je izdala koncentracija i Đoković ga je uspio breaknuti, a zatim i sigurno osvojiti svoj servis za vodstvo od 2:0 u setovima.

U tom trenutku Ljubičićeva igra se u potpunosti raspala i Đoković je lako osvojio treći set sa 6:1, pa je ukupno trijumfirao s 3:0 u setovima, što mu je ukupno šesta pobjeda u osam odigranih mečeva protiv Ljubičića.

Ljubičić je iskoristio jednu od četiri break prilike, a Đoković pet od čak 13. Presudio je broj neforsiranih pogrešaka, pa je tako Ljubičić imao čak 62, u odnosu na 25 srpskog tenisača. Ljubičiću tako previše nije pomoglo niti čak 43 izravna poena, koji su mahom bili napravljeni posredstvom servisa.

U drugom meču dana sastaju se Marin Čilić i Viktor Troicki.

U ostalim četvrtfinalnim ogledima završio je tek prvi meč u Moskvi između Rusije i Argentine. Gosti su poveli nakon što je u meču povratnika na teren David Nalbandian pobijedio Nikolaja Davidenka 6-4, 7-6(5), 7-6(6).

Davis Cup, četvtfinale, prvi dan:

Hrvatska - Srbija 0-1

Ljubičić - Đoković 6-7(3), 4-6, 1-6

Rusija - Argentina 0-1

Davidenko - Nalbandian 4-6, 6-7(5), 6-7(6)

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika