12.07.2010. / 11:30

Autor: Nacionalova redakcija

Policija potvrdila: Božidar Orešković počinio samoubojstvo

Tijelo šezdesetosmogodišnjeg kazališnog, filmskog i televizijskog glumca u subotu oko 14 sati u šumi u blizini Velike Gorice pronašla je Gorska služba spašavanja

Božidar OreškovićBožidar OreškovićHrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Božidar Orešković pronađen je obješen u voćnjaku Kozjači pored svoje kuće u blizini Velike Gorice.

Kako piše Večernji list, tijelo šezdesetosmogodišnjeg glumca u subotu oko 14 sati pronašli su pripadnici Gorske službe spašavanja.

U zagrebačkoj policiji kazali su da na tijelu Božidara Oreškovića nisu pronađeni tragovi nasilne smrti te da je riječ o samoubojstvu. Glumac nije ostavio oproštajno pismo.

Orešković je rođen 21. kolovoza 1942. u Zagrebu. Akademski glumac bio je poznat kao doajen Hrvatskog narodnog kazališta.

Posljednjih nekoliko godina uglavnom je glumio u hrvatskim sapunicama, primjerice u 'Sve će biti dobro', Ponos Ratkajevih i Obični ljudi. Pojavljivao se i u humorističnim serijama kao što su 'Bitange i princeze' te 'Bibin svijet'. 'Živi i mrtvi', 'Crveno i crno' i 'Konjanik' samo su neki od filmova u kojima je ostvario zapaženije uloge, a starije generacije najviše ga pamte kao Riđana u 'Kapelskim kresovima'.


Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika